Hipoglisemi testi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Hipoglisemi testi nasıl yapılır?
  2. Hipoglisemi şeker hastalığı midir?
  3. Hipoglisemi tedavisi var mıdır?
  4. Hipoglisemi öldürür mü?
  5. Hipoglisemi hastaları nasıl beslenmeli?

Hipoglisemi testi nasıl yapılır?

Hipoglisemi testi sabah aç karnına 75 gram glikoz yüklemesi yapılarak, kan şekeri ve insülin düzeylerinin belirli aralıklarda ölçülmesi sistemine dayanır. Yükleme testi sırasında yüksek olan kan şekeri seviyesinin, ilerleyen saatlerde aşırı derecede düşmesi reaktif hipoglisemi tanısı konulmasına yeterlidir.

Hipoglisemi şeker hastalığı midir?

Kanda şekerin normal seviyenin altında olması durumu olan “Hipoglisemi”, halk arasında “şeker hastalığı” olarak bilinen “diyabet” kadar yaygın görülen bir hastalık.

Hipoglisemi tedavisi var mıdır?

Hipoglisemide, sorunun tedavisinden çok yönetimine odaklanmakta fayda var. Çünkü birkaç istisna dışında hipogliseminin tedavisi yok. Ayrıca hipoglisemiyi yönetmenin de öyle pek kolay bir şey olmadığını hatırlatalım.

Hipoglisemi öldürür mü?

Hipoglisemi kan şekerinin düşmesidir. Seviye olarak hipoglisemi şeker düzeyinin 70 mg/dL'nin altına inmesi olarak kabul edilir. Sıklıkla ani ve hızla oluşur. Tedavi edilmezse hasta kötüleşir, sara nöbeti, bilinç kaybı ve hatta ölüm ile sonuçlanabilir.

Hipoglisemi hastaları nasıl beslenmeli?

Hipoglisemik kişilerin besin çizelgeleri, protein açısından zengin, glisemik indeks bakımından düşük besinlerden oluşturulmalıdır. – Günlük beslenme programında mutlaka tam tahıllı ekmeğe, sebzeye ve glisemik indeksi düşük meyvelere yer verilmelidir. – Meyve asla öğün olarak tek başına yenmemelidir.