Denim kumaş nasıl üretilir?

İçindekiler:

  1. Denim kumaş nasıl üretilir?
  2. Kot pantolon nelerden yapılır?
  3. Kot pantolonun ham maddesi nedir?
  4. Kot pantolonda kurşun bulunur mu?
  5. Kot pantolon türkiyeye ne zaman geldi?
  6. Denim pantolon ne demek?
  7. Aytaç Kot Kimdir?
  8. Pantolon ismi nereden gelmiştir?
  9. Kot kimin soyadı?
  10. Neden kot diyoruz?
  11. Denim nasıl bir kumaştır?
  12. Regular pantolon ne demek?
  13. Regular kot ne demek?
  14. Reguler ne demek?
  15. Jogger pantolon ne demek?
  16. Oversize Kaç Beden?

Denim kumaş nasıl üretilir?

Denim kumaşı, çözgü ipliğinin indigo boyarmadde ile boyanması ve haşıl aplikasyonundan sonra dokunarak elde edilen bir kumaş türüdür. Ülkemizde halk arasında “kot kumaşı” olarak bilinmektedir. Bunun nedeni 1960´larda “Muhteşem Kot” isminde bir girişimci tarafından Türkiye pazarına girmiş olmasıdır.

Kot pantolon nelerden yapılır?

Otantik görünüm. Bugün Japonlar, geleneksel yöntemlerle ürettikleri yüzde 100 pamuk dokuma denim kumaşlarla dikilen kot pantolonları orijinal kot olarak ifade ediyor. Amerika'daki 'denim' dokuma fabrikaları ise artık maliyeti daha düşük olan modern makineler kullanıyor.

Kot pantolonun ham maddesi nedir?

Günümüzde kot pantolonlar pamuktan yapılıyor ve bazı modellerde az miktarda elastan içeriyor olsa da; ilk kot pantolon, kenevirden yapılmıştır; hatta kanvas kelimesi önceleri kenevir ürünlerine verilen isimdir.

Kot pantolonda kurşun bulunur mu?

İsveç'te, aralarında ünlü markaların ürünlerinin de bulunduğu birçok kot pantolonda insan vücudunda alerjiye neden olabilecek kimyasal maddelere rastlandı. Bazı kot pantolon modellerinde kurşun ve cıvaya da rastlandığı bildirildi. ...

Kot pantolon türkiyeye ne zaman geldi?

Blucin ilk olarak 1873 yılında maden işçileri için üretilmeye başlandı

Denim pantolon ne demek?

Denim ise, blue jeans yapımlarında ve spor giyim ürünlerinin üretimlerinde kullanılan, tamamı pamuklu dayanıklı, kullanışlı ve kaba kumaşlardır. ... Ülkemizde denim kumaşa türüne kot kumaş, denim kumaştan üretilmiş olan pantolonlara kot pantolon ismi verilmektedir.

Aytaç Kot Kimdir?

Bilmeyenlere duyurulur ki ''kot'' aslında pantolon adı değil, tek başına bir markadır. ... İşte karşınızda Muhteşem oğlu 1940 İstanbul doğumlu, Galatasaray Lisesi'nin kıvırcık saçlı, mavi gözlü sevimli ''Yavru''su, rallilerin vazgeçilmez şampiyonu Aytaç Kot.

Pantolon ismi nereden gelmiştir?

Pantolon ismi bir Hıristiyan azizi olan Pantaleone'den gelir. Ruhani kişiliği ile tanınan Aziz Pantaleone üçüncü yüzyılın sonlarında yaşamış ve 303 yılında Roma imparatoru Diocletion tarafından başı kesilerek öldürülmüş bir din adamı, fizikçi ve saray hekimidir.

Kot kimin soyadı?

Yani blucini ilk olarak Türkler üretmiş ancak bunu bir sanayi haline getiremedikleri için ihracatla önce Fransızlara oradan da Amerikalılara kaptırmışlardır; Muhteşem Kot ise bundan yıllar sonra kendi icadımız blucini keşfedip Türkiye'de “Kot” olarak markalaştırmıştır.

Neden kot diyoruz?

Saint Pierre Han oldukça fazla katmana sahip, altı dönemde inşa edilmiş bir yapı. Yerindeki ahşap yapılar yanınca 1770 yılında bu yapı grubu inşa edilmeye başlanmış. Muhteşem Kot beyefendinin denim/jean markası olan “kot” zamanla kumaşın adı haline gelmiş.

Denim nasıl bir kumaştır?

Denim veya Blue jean olarak isimlendirilen kumaşlar, genel tanımlamayla pamuk, polyester, naylon, viskon, lycra gibi ipliklerden üretilen, çeşitli birim ağırlıklarda olabilen genellikle çözgü ipliği mavi indigo boyalı, atkısı boyanmamış (ham), çeşitli örgülerde dokunmuş kumaşlardır.

Regular pantolon ne demek?

Regular pantolon modelleri de üst giyim ürünleri kadar tercih edilen bir çeşit olmaktadır. Regular Fit jean pantolon ürününe bakıldığında rahat kullanım, kolay hareket kabiliyeti bel kısmından paça boyuna kadar normal kesim olan modellerdir. Bu modelleri genç kuşak ve orta kuşak rahatlıkla tercih edebilir.

Regular kot ne demek?

Regular Fit (Düz & Standart Kesim): Düz ve standart kesim olarak bilinen modellerdir. Bedeni sarmamakla birlikte kalça kısmından paçaya doğru boru paça olmasa da bir genişliğini korur. Hafif kilo sorunu olanlar için en kurtarıcı kot pantolon kesimi budur.

Reguler ne demek?

Genel ve yaygın anlamı ile beraber regular kelimesinin Türkçe karşılığı, 'düzenli' şeklinde ifade edilmektedir.

Jogger pantolon ne demek?

Jogger, her yaştan insana hitap eden eşofmana benzer günlük kullanıma uygun pantolonlardır. Jogger ya da jogging pantolonlar, her yaştan insana hitap eden eşofmana benzer yapısıyla tüm kombinlere uyum sağlayan rahat pantolonlara denir.

Oversize Kaç Beden?

Oversize Türkçe karşılığı normal bedeninden büyük demektir. Bir oversize giyim ürünün yazan bedeni örneğin M ise kalıbı XL kadar geniş olabilir.