Alüminyum pasivasyon nedir?

İçindekiler:

  1. Alüminyum pasivasyon nedir?
  2. Kataforez ne demek?
  3. Kataforez nedir nasıl yapılır?
  4. ED kaplama nedir?
  5. Galvaniz kaplama ne demek?
  6. Galvaniz kaplama sağlığa zararlı mi?

Alüminyum pasivasyon nedir?

Alüminyum pasivasyon kaplama alüminyum parça yüzeyine boyanın daha iyi yapışması ve parçanın baz metal korozyon direncinin arttırılması için Cr+3 olarak yapılan bir kaplama türüdür. Alüminyum pasivasyon kaplamanın parça yüzeyine iyi yapışabilmesi için parçanın yüzeyinde yağ ve oksit bulunmaması gerekir.

Kataforez ne demek?

Kataforez kaplama, otomotiv sektörü için istenebilecek ideal bir kaplama çesididir. Kataforez boya, elektrokimya prensiplerine dayanan elektro kaplama prosesidir. İletken özellik gösteren karmasık, geometrik metal parçaların boyanarak korozyondan korunması için çok etkili bir yöntemdir.

Kataforez nedir nasıl yapılır?

Elektro Kaplama (Kataforez) nedir ? Elektro kaplama, bir metal parçayı boya ile kaplamak için elektrik kullanan bir boya işlemidir. Kullanılan en yaygın metaller çelik, çinko, pirinç, alüminyum veya diğer iletken malzemelerdir. Temizlendikten sonra tüm parça elektrokimyasal kataforez boya tankına daldırılır.

ED kaplama nedir?

ED (Electro Deposition) kaplama işlemi öncesinde, gövdelerin saç yüzeyleri , ön temizlik için bir dizi prosesten geçer. Yüzey şartlandırması işleminden sonra araçlar ED havuzundan geçerken kataforez boya ile kaplanırlar. ... İlk kat boyama işlemi bitince araçlar, fırına girdikten sonra "son kat" boya kabinine göderilirler.

Galvaniz kaplama ne demek?

Galvaniz, korozyona karşı metalin “Çinko” ile kaplanmasıdır. Galvaniz kaplama 2 şekilde yapılır, birincisi Elektro Galvaniz ile kaplama ikincisi Sıcak Daldırma Galvaniz ile kaplamadır. Sıcak daldırma galvaniz yöntemi ile ergimiş halde bulunan çinko (460C°) içerisine malzeme daldırılarak kaplama işlemi yapılır.

Galvaniz kaplama sağlığa zararlı mi?

Sıcak daldırma galvaniz kaplama çevreye zarar vermemesi, insan sağlığına olumsuz etki göstermemesi ve ekonomik bir yöntem olması sebebiyle tüm dünyada güvenle ve artan oranla kullanılan bir yöntemdir.