Tilt olmak ne?

İçindekiler:

  1. Tilt olmak ne?
  2. Tilt oldum ne demek?
  3. Tilt olmak hangi dil?
  4. Tilt ne demek oyun?
  5. Irrite edici ne demek?
  6. Pan Tilt ne için kullanılır?
  7. Tilt tıp ne demek?
  8. Testin anlamı nedir?
  9. Amplifikasyon ne demek tıp?
  10. Havacılık terminolojisi nedir?

Tilt olmak ne?

Makinenin kural dışı olarak elle sarsılması (yani tilt edilmesi) durumunda "TİLT" lambasının yanıp oynama hakkının yitirilmesinden ötürü bu adla da anılır. (sinema ve TV) Kameranın düşey ekseni üzerinde aşağıya ya da yukarıya hareket ettirilmesi. → çevrinme.

Tilt oldum ne demek?

Tilt'in birden fazla anlamı olsa bile oyunlarda tilt ise bir duruma veya farklı bir oyuncuya sinirlenme sonucu performans düşmesi olarak düşünülebilir. ... Bunun sonucu sinirlenip "Sikerim ben bu adamı, oynayacağı oyunu sikiym." Dediğiniz an tilt olmuşsunuz demektir.

Tilt olmak hangi dil?

İtalyanca Tilt kelimesinin İngilizce karşılığı.

Tilt ne demek oyun?

Pinball veya tilt, bir tür arcade oyunudur. Genellikle jetonla oynanan oyunda pinball makinesi denen cam kaplı bir kabinin içindeki bir oyun alanında bir veya daha fazla çelik top oyuncu tarafından hareket ettirilerek puan kazanılmaya çalışılır.

Irrite edici ne demek?

a. “Sinirlendirmek, rahatsız etmek” ve tıp alanında “tahriş etmek” anlamında irite etmek birleşik fiilinde kullanılan bir söz.

Pan Tilt ne için kullanılır?

Pan-Tilt tarama motorları, ptz kontrol ünitesi vasıtasıyla kameranın istenilen noktaya hareketini sağlar. Bu sağa sola, aşağı yukarı hareket sayesinde kamera bakılmak istenen yere yönlendirilmiş olur.

Tilt tıp ne demek?

Tilt testi bayılmanın sebeplerini belirlemek için gerçekleştirilen bir yöntemdir. Diğer bayılma sebeplerinden ayırt edicidir. Damarlardaki genişlemeyle birlikte kan basıncının aniden düşmesi ve buna bağlı olarak gelişen bayılmalar hakkında bilgi verir.

Testin anlamı nedir?

(i.), (f.) imtihan, tecrübe, muayene; ölçü, ayar; (fiz.), (kim.) deney, tecrübe; maden arıtmada kullanılan pota; (kim.) çözümleme, tahlil; tahlil için kullanılan ecza; (f.) tasfiye etmek; mihenge vurmak; imtihan etmek, tecrübe veya muayene etmek; denemek; prova etmek; çözümlemek, tahlil etmek.

Amplifikasyon ne demek tıp?

1) Moleküler tanıda genetik materyalin (RNA,DNA) çoğul kopyalarının elde edilmesi işlemi. BU sayede hedef materyalin tespit edilebileceği veya miktarlanabileceği yeterli seviyeye ulaşılmış olur.

Havacılık terminolojisi nedir?

Havacılık terimleri; uçak yolculuğu esnasında pilot, yardımcı pilot, hostes, kabin görevlisi ve kule görevlisi gibi havacılık çalışanlarının kendi arasında kullandığı, hem sivil havacılık hem de askeri havacılıkta geçerli olan kodlar ve kavramlar bütünüdür. ... Böylece her pilot, her kontrol kulesi ile iletişim kurabilir.