Parkinson tedavisinde beyin pili yöntemi nasıl uygulanır?

İçindekiler:

  1. Parkinson tedavisinde beyin pili yöntemi nasıl uygulanır?
  2. Parkinson ameliyatı nasıl olur?
  3. Parkinson beyin pili kimlere takılır?
  4. Açık beyin pili operasyonu nasıl yapılır?
  5. Dr Ali Zırh hangi hastanede çalışıyor?

Parkinson tedavisinde beyin pili yöntemi nasıl uygulanır?

Lokal anestezi ile gerçekleştirilen işlemde kabloları beyin çekirdeklerine yerleştirilmektedir. Bu işlem, özel teknolojiler sayesinde 1 milimetreden daha az bir hassasiyetle yapılmaktadır. Ardından hasta uyutularak 15 dakikalık ek bir işlemle göğüs veya karın bölgesine pil bataryası takılmaktadır.

Parkinson ameliyatı nasıl olur?

Beyin Pili ameliyatı nasıl gerçekleşiyor? Ameliyat 3-4 saat gibi bir sürede tamamlanır. Bu ameliyatlar hasta uyanık iken, konuşa konuşa ve hasta ile karşılıklı yardımlaşarak, ameliyathane ortamında gerçekleşir. Hastalar ameliyat sırasında birkaç adet uyuşturucu iğnenin ağrısından başka ağrı ya da sızı duymazlar.

Parkinson beyin pili kimlere takılır?

Parkinson denge sorunları, titreme, kaslarda katılık ya da hareket yavaşlığı sonucunda sinir hücrelerinin erken ölümüyle ortaya çıkan nörolojik bir hastalıktır. Beyin pili genellikle parkinson ve vücutta istemsiz şekilde gerçekleşen hareket bozuklukları ve kasılmalara neden olan hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Açık beyin pili operasyonu nasıl yapılır?

Hastanın anestezi eşliğinde uyutularak yapılan cerrahisinde, ilk olarak hasta uyutulur. Daha sonra da elektrotlar hedeflenen bölgeye yerleştirilir ve ardından pil yerleştirme işlemi aynı seansta gerçekleştirilir. Beyin pili ameliyatları en risksiz beyin operasyonları arasında gösterilmektedir.

Dr Ali Zırh hangi hastanede çalışıyor?

Cerrahi girişimlere 2015 Ocak ayı itibariyle Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde devam etmektedir. 2018 Eylül ayı itibariyle ise Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi'nde (PARMER) muayenelerine devam etmektedir.