Aile planlamasının etkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Aile planlamasının etkileri nelerdir?
  2. Ülkemizde hangi etkili aile planlaması yöntemleri kullanılmaktadır?
  3. Doğal aile planlaması kimler için uygundur?
  4. Aile planlaması yöntemi kullanılarak gebeliğin önlenmesine ne denir?
  5. Aile planlaması yönteme özel danışmanlık nedir?
  6. Gebeliğin önlenmesine ne denir?
  7. Aile planlaması Hangi bölüm?
  8. Aile hekimleri Spiral takıyor mu?
  9. Pelvik muayene nasıl yapılır?
  10. Vajinal tuşe muayenesi nasıl yapılır?
  11. Lokal anestezi ile vajinal muayene olur mu?
  12. Vajinal ultrason ne kadar sürer?

Aile planlamasının etkileri nelerdir?

Aile planlaması hizmeti yüksek riskli gebelikleri önleyerek anne ölümlerini azaltıyor. Düşükleri ve düşüğe bağlı anne ölümlerini azaltır: Aile planlaması hizmeti ile kadınların istenmeyen gebelikleri önlemeleri sağlanarak düşükler azaltılıyor. Bebek ölümlerini azaltır: Riskli gebelikler bebek ölümlerini artırıyor.

Ülkemizde hangi etkili aile planlaması yöntemleri kullanılmaktadır?

Doğal Aile Planlaması Yöntemleri: Modern yöntemler arasında % 4.

Doğal aile planlaması kimler için uygundur?

Standart Günler Metodu, adeti düzenli ve 26-32 gün arasında olan kadınlar için uygun bir yöntemdir. Yöntemin kullanıcıları, adetin 8-19. günleri arasında korunmasız cinsel ilişkiden kaçınmalıdır. Hesaplamalar veya semptotermal gözlemler içermediği için öğrenmesi ve öğretilmesi kolay bir yöntemdir.

Aile planlaması yöntemi kullanılarak gebeliğin önlenmesine ne denir?

Evli çiftlerin istedikleri zaman planladıkları kadar çocuk sahibi olmaları, istenmeyen gebeliklerin de önlemesi aile planlaması olarak adlandırılıyor.

Aile planlaması yönteme özel danışmanlık nedir?

Danışmanlık hizmetine başvuranlar, belli bir aile planlaması yöntemini kullanmaya karar verdiğinde yönteme özel danışmanlık verilir. Danışman, bu aşamada seçilen yöntemin etki mekanizması, etkililiği, olumlu ve olumsuz yanlarını kişiye anlatır; kişinin fikirlerini paylaşmasına yardımcı olur.

Gebeliğin önlenmesine ne denir?

Aile planlama Gebelik önleme kadınların hamile kalmasını engeller. Ne zaman ve kaç tane çocuğunuzun olmasını istediğinize siz ve partneriniz karar verebilirsiniz.. Buna aile planlaması adı verilir.

Aile planlaması Hangi bölüm?

Jinekoloji, kadın bedenine ve üreme sağlığına odaklanan bir tıp dalıdır. Jinekoloji alt branşları; obstetri yani doğum, kadın hastalıkları, kısırlık, tüp bebek, aile planlaması, jinekolojik onkoloji, cinsel hastalıklar ve cinsel problemler gibi konulardır.

Aile hekimleri Spiral takıyor mu?

Devlet hastanelerinin aile planlaması bölümünde pratisyen hekimler veya ebeler tarafından sağlık ocaklarında da spiral takılabilmektedir.

Pelvik muayene nasıl yapılır?

Pelvik muayenenin son aşaması elle yapılan muayenedir. Doktor bir elinin işaret ve orta parmağını vajinaya yerleştirir, diğer elini de karın alt kısmına bastırır. Bu incelemede ilk önce iki el arasında kalan rahimin büyüklüğü, kıvamı, varolan rahime ait kitleler ve rahimin duruş şekli (öne dönük, ters) not edilir.

Vajinal tuşe muayenesi nasıl yapılır?

Alttan elle muayene (Vajinal tuşe) Doktor, bir elin işaret ve orta parmağını vajen içinde tutup diğer eliyle de karından bastırarak bu muayeneyi gerçekleştirir. Bu sayede rahim veya yumurtalıklarda yer alan büyük kitleleri saptayabilmektedir.

Lokal anestezi ile vajinal muayene olur mu?

Anestezi ile alttan muayene yapılabilir mi ? Evet yapılabilir. Çoğunlukla vajinismus olan veya geçmişinde jinekolojik açıdan tramatize olan kadınlar bu yönteme başvurmaktadırlar. Anestezi uzmanının vereceği hafif ve kısa süreli sedasyon ile jinekolojik muayene klinik ortamında yapılabilmektedir.

Vajinal ultrason ne kadar sürer?

İnce çubuk şeklindeki prob üzerine koruyucu bir kılıf geçirilerek buna kayganlaştırıcı bir jel sürülür ve ultrason probu vajinaya yerleştirilir.Toplam 5-10 dakika kadar sürer.