Sümpeşik ne demek?

İçindekiler:

  1. Sümpeşik ne demek?
  2. Zahar mi zaar mi?
  3. Zaar mı zağar mı?
  4. Gariban kimlere denir?
  5. Iskele ne demek TDK?
  6. Boylamak ne anlama gelir?
  7. Hapsi boylamak ne demek?
  8. Nişan almak ne anlama gelir?

Sümpeşik ne demek?

sarkanak,sümpeşik: etin yumuşaksı kötü yeri.

Zahar mi zaar mi?

Zaar nedir? Türkçe kökenli zaar kelimesi zahar, elbette, olası, her halde, demek ki anlamlarına karşılık gelir. Herhangi bir durumun netliğini ifade etmek için kullanılan zaar kelimesi kimi zaman ise saf, masum anlamına karşılık gelen bir sıfat olarak kullanılır.

Zaar mı zağar mı?

Türkçe kökenli zaar kelimesi zahar, elbette, olası, her halde, demek ki anlamlarına karşılık gelir. Herhangi bir durumun netliğini ifade etmek için kullanılan zaar kelimesi kimi zaman ise saf, masum anlamına karşılık gelen bir sıfat olarak kullanılır. Zaar; kçük köpek anlamına da gelir.

Gariban kimlere denir?

Garip / gariban: Kelime anlamı “Kimsesiz, zavallı” olan garip, doğrudan yoksullukla eş anlamlı kullanılmasa da, yoksul kimselerden bahsederken bir sıfat ya da isim olarak sıklıkla başvurulan bir kelimedir.

Iskele ne demek TDK?

a. (iske'le) 1. Deniz taşıtlarının yanaştığı, çoğu tahta ve betondan yapılmış, denize doğru uzanan yer: “Vapurdan indi, iskeleye çıkar çıkmaz etrafına bakındı.” -S. F. İçerilerde bulunan bir yerin kendine en yakın olan deniz taşıtı uğrağı veya demir yolu durağı: Mudanya, Bursa'nın iskelesidir. ...

Boylamak ne anlama gelir?

(-i) 1. İstemeyerek bir yere gitme durumunda kalmak: “İkiniz de hapsi boylarsınız.” -A. İlhan. 2. Düşmek: Ayağı kaydı, yeri boyladı. 3.

Hapsi boylamak ne demek?

"hapsi boylamak" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 1 sonuç end up in prison f.

Nişan almak ne anlama gelir?

1) bir hedefi vurmak için ateşli silahlara gerekli doğrultuyu vermek, gezlemek.