Güve otu nasıl kokar?

İçindekiler:

  1. Güve otu nasıl kokar?
  2. Parfümde misk kokusu nedir?
  3. Güve otu nedir?
  4. Kak otu nedir?
  5. Geyik misk nasıl olur?

Güve otu nasıl kokar?

Sıcak,hafif ve tatlı baharatlı aromasının yanı sıra yoğun ve etkisini uzun süre koruyan bir koku olarak ortaya çıkar. VETİVER: Diğer adı ile güve otu,tropik tatlı bir otun köklerinden elde edilir.Topraksı,odunumsu ve tütsülenmiş bir koku yayarak sıcak bir atmosfer yaratır.

Parfümde misk kokusu nedir?

Misk, bir tür erkek ceylan tarafından üretilen güzel kokulu madde. Kokusuna neden olan madde muskondur. Ceylan dışında, bazı farklı hayvanlardan da üretilebilir (örneğin misk kedisi). Asya kıtasında yaşayan bir tür keçiden üretilen misk en bol olan ve en çok kullanılan türüdür.

Güve otu nedir?

Vetiver yağı (Güveotu), Buğdaygiller (Poaceae) familyasından bir bitki türüdür. Uzakdoğu'da ve Afrika'da binlerce yıldır çeşitli tıbbi tedavilerde kullanılan geleneksel bir yağdır. Boyu 1,5 metreye kadar uzayabilen bu bitkinin ince, uzun ve sert yaprakları vardır.

Kak otu nedir?

Yetiştirildiği bölge nedeniyle Yemen otu olarak da bilinen Khat bitkisi, yapraklarının çiğnenmesi ile etki sağlıyor. ... Ağızda çiğnendiğinde verdiği uyarıcı etkisinden ötürü Doğu Afrika ile Arap yarımadasında özellikle Yemen'de yetiştirilir.

Geyik misk nasıl olur?

sibirya misk geyiğinin (moschus moschiferus) testislerinin hemen üzerindeki bezeden elde edilir-di. bu bezeyi elde etmek ve kokuya ulaşmak için çok fazla sayıda hayvan telef olduğundan doğal olarak avlanması artık yasaktır ve bugün itibarıyla parfüm ve işlevsel ürünlerde kullanılan bütün miskler yapay misktirler.