1 ay boyunca bisiklet sürmek kaç kilo verdirir?

İçindekiler:

  1. 1 ay boyunca bisiklet sürmek kaç kilo verdirir?
  2. 2 saat kondisyon bisikleti kaç kalori yaktırır?
  3. Kondisyon bisikleti ile hangi bölgeler zayıflar?
  4. Bisiklete binmek yağ yakar mı?

1 ay boyunca bisiklet sürmek kaç kilo verdirir?

Her gün düzenli bir şekilde 30 dakika bisiklet kullanıldığında, ayda ortalama 2-3 kilo verilebilir. Pedal çevirmek, bir saatte 600 kalori yakılmasına yardımcı olur. Kondisyon bisikleti yoğun efor gerektiren ve oldukça fazla kalori yakılmasını sağlayan bir kardiyo egzersizidir.

2 saat kondisyon bisikleti kaç kalori yaktırır?

20 dakika ara vermeksizin kondisyon bisikleti sürmek 1 aralığında kalori (kcal) yakmanızı sağlar. 30 dakika ara vermeksizin kondisyon bisikleti sürmek 240 -260 aralığında kalori (kcal) yakmanızı sağlar. 45 dakika ara vermeksizin kondisyon bisikleti sürmek 3 aralığında kalori (kcal) yakmanızı sağlar.

Kondisyon bisikleti ile hangi bölgeler zayıflar?

Kondisyon bisikletinin çalıştırdığı bölgeler; bacak kasları, baldır kasları, omuz ve sırt kasları, göğüs ve göğüs çevresi kasları, karın kasları olarak sayılabilir. Kısacası kondisyon bisikleti vücudunuzdaki birçok kası harekete geçirir ve bu bölgelerdeki kasları yakmanıza yardımcı olabilir.

Bisiklete binmek yağ yakar mı?

Buna göre yaklaşık bir saatlik bir bisiklet sürüşünde tempo baz alınarak 500-1000 kalori yakımı mümkün olmaktadır. Yarım saatlik bir bisiklet sürüşünde ise ortalama olarak bu oran 300-400 kaloriye denk gelmektedir. Bisiklet sürüşü aynı zamanda yağ yakımı işleminin de gerçekleşmesini sağlar.