Hazır yoğurttan yoğurt mayalanır mi?

İçindekiler:

  1. Hazır yoğurttan yoğurt mayalanır mi?
  2. Yoğurt Mayalarken içine tuz konur mu?
  3. Evde mayalanan yoğurt neden ekşi olur?
  4. Yoğurt mayalama kaç saatte olur?
  5. Yoğurt kaç saat sonra dolaba konur?

Hazır yoğurttan yoğurt mayalanır mi?

Eğer ki yoğurt mayalamakta kullanacak olduğunuz süt hazır yani pastörize edilmiş bir süt ise yoğurt mayası tutmaz. Ya da kullanacak olduğunuz mayalama yoğurdu hazır yoğurt ise yoğurt yine tutmaz.

Yoğurt Mayalarken içine tuz konur mu?

Daha sonra ufak bir kabın içerisinde yoğurt mayası, şeker (şekeri koymamızın nedeni yoğurt mayasını aktifleştirip yoğurdun çabuk ve güzel mayalanması için) ve birazcık tuz (tuzu koymamızın nedeni yoğurdu daha bir lezzetli yapıyor ve yoğurdun ekşi olmasını engelliyor) karıştırıyoruz.

Evde mayalanan yoğurt neden ekşi olur?

Yoğurttaki ekşiliği özellikle L.bulgaricus adı verilen yoğurt kültürü gerçekleştirmektedir. Uzmanlardan edinilen bilgiye göre, yoğurt kültüründe (mayasında) bu bakteri fazla bir şekilde bulunursa ve yoğurdun mayalanma sürecinde (inkübasyon) sıcakta ve soğukta bekleme süreleri iyi ayarlanamazsa yoğurt ekşir.

Yoğurt mayalama kaç saatte olur?

Yoğurt ne kadar sürede mayalanır: 1 litre süte 1 yemek kaşığı yoğurt koyarsanız 5 - 6 saatte yoğurdunuz mayalanmış olur. Şayet 1 litre süte 1 şeker kaşığı yoğurt koyarsanız 12 saatte yoğurdunuz mayalanır. Yoğurdun oluşmasında sütün sıcaklığı, mayanın oranı ve kabın ısısı belirleyici etkendir.

Yoğurt kaç saat sonra dolaba konur?

Gelelim son aşamaya... Temiz bir sofra bezini, yoğurdun mayalandığı tencerenin üstüne örtüp 5 saat süreyle mayalanmaya bırakın. 5 saat sonra kapağını açın. Yoğurdun ekşimemesi için, fazla bekletmemeye dikkat edin. Soğumasının ardından dolaba koyun ancak üstünü kapatmayın, ertesi gün kapatın.