Üniversiteye burslu girmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Üniversiteye burslu girmek ne demek?
  2. YÖK bursu kesilir mi?
  3. YÖK bursu nasıl kesilir?
  4. YÖK bursu kimler alabilir?
  5. YÖK Destek Bursu 2021 ne kadar?
  6. YÖK bursu kaç yıl geçerli?
  7. YÖK bursu ne demek?

Üniversiteye burslu girmek ne demek?

Burslu kavramı Türkiye içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Bu tanımdanda anlayabileceğiniz üzere burs öğrenciye karşılıksız aylık verilen bir paradır.

YÖK bursu kesilir mi?

(13) YÖK Destek Bursu almaya hak kazanan ve aynı zamanda çalışan öğrencilere de burs ödemesi yapılır. (14) YÖK Destek Bursu almayı hak eden öğrencilerin burslandırıldığı süre içerisinde ikinci bir lisans programından mezun olması durumunda da bursları kesilir.

YÖK bursu nasıl kesilir?

NOT: Yatay Geçiş ile bölüm değiştiren öğrencilerin bursları kesilir. Yükseköğretim kurumunun not sistemi esas olmak üzere, öğrencinin ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 2,50/4 veya 65/100 sınırının altında olması durumunda burs ödemeleri sonlandırılır.

YÖK bursu kimler alabilir?

Üniversite sınavında ilk 50 bine giren ve ilk 5 tercihinde bu bölümlerden en az birini tercih eden ve yerleşen öğrencilere aylık net asgari ücret tutarı kadar 50 bin ile 65 bin arasında olanlara net asgari ücret tutarının yarısı kadar 65 bin ile 80 bin arasında olanlara ise net asgari ücret tutarının 3'te 1'i kadar ...

YÖK Destek Bursu 2021 ne kadar?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Bugüne kadar bu alanları seçerek gerekli şartları taşıyan yaklaşık 3 bin öğrenci, YÖK bursundan yararlandı. 2020-2021 eğitim öğretim yılında da 101 üniversitede 557 program için 1671 öğrenciye daha aylık 800 lira burs verilecek.

YÖK bursu kaç yıl geçerli?

Yukarıda yer alan şartları sağlayan öğrencilere zorunlu hazırlık sınıfı ve lisans öğrenim süresi (4 yıl, çift anadal programında kayıtlı öğrencilere ise en fazla 5 yıl) boyunca ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden 65'in altına düşmemesi şartıyla 2018 yılı için aylık 700 TL ...

YÖK bursu ne demek?

Akademik Başarı Bursu Önlisans ve lisans programlarının ikinci sınıf seviyesinden itibaren, bahar yarıyılı sonunda, ÖSYM tam burslusu olmayan öğrenciler arasında yapılan sıralamada, Ağırlıklı Genel Not Ortalaması en yüksek olan öğrenciye verilen ve sonraki akademik yıl için geçerli olan başarı bursudur.