Danıştay mahkemesi hangi davalara bakar?

İçindekiler:

  1. Danıştay mahkemesi hangi davalara bakar?
  2. Danıştay başkanı kimdir 2020?
  3. Danıştay kararları ne kadar sürede çıkar?
  4. Idari mahkeme kararı ne zaman kesinleşir?
  5. Tetkik Hakimi kaç gün içinde karar verir?
  6. Danıştay temyiz karar süresi ne kadar?
  7. Idare mahkemeleri ne kadar sürede sonuçlanır?

Danıştay mahkemesi hangi davalara bakar?

Danıştay Nedir? Danıştay, idari yargı alanındaki en yüksek görevli idari mahkemedir (Danıştay Kanunu m.

Danıştay başkanı kimdir 2020?

– tarihleri arasında Yüksek Seçim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan ve tarihinde Danıştay Başkanlığına seçilen YİĞİT, evli ve dört çocuk babasıdır.

Danıştay kararları ne kadar sürede çıkar?

Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez.

Idari mahkeme kararı ne zaman kesinleşir?

Yargılama sürecinin bitmesi ise kararın kesinleşmesi ile ortaya çıkmaktadır. Kararın Kesinleşmesi Ne Anlama Geliyor? Kararın kesinleşmesi için hiçbir kanun yolunun kalmamış olması yani tüketilmiş olması gerekmektedir. Daha açık bir ifade ile temyiz edilmemiş karar temyiz süresi geçene kadar kesinleşmemiştir.

Tetkik Hakimi kaç gün içinde karar verir?

İtiraz edilen merciler dosyanın kendisine gelişinden itibaren yedi gün içinde karar vermek zorundadır. İtiraz üzerine verilen kararlar kesindir.

Danıştay temyiz karar süresi ne kadar?

Buna göre, Danıştay dava dairelerinin nihai kararları ile bölge idare mahkemelerinin, bahsi geçen maddede sayılan davalar hakkında verdikleri kararlar; başka kanunlarda aksine hüküm bulunsa dahi Danıştay'da, kararın tebliğinden itibaren otuz gün içinde temyiz edilebilecektir.

Idare mahkemeleri ne kadar sürede sonuçlanır?

Bu davaların ne zaman sonuçlanacağı, davanın kendine has özellikleri, yargılamayı yapan mahkemenin iş yükü gibi birçok sebebe bağlı olmakla birlikte meslekten çıkarmayı ya da diğer disiplin cezalarına hükmolunan suçlarda idare mahkemelerinin 300 gün içinde sonuçlandırılması öngörülmüştür.