E devletten eski çalıştığım yeri nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. E devletten eski çalıştığım yeri nasıl öğrenilir?
  2. 4 maddeden işten çıkarma ne demek?
  3. Kod 4 ne anlama gelir?
  4. Işten çıkış tarihi ne zaman bildirilir?

E devletten eski çalıştığım yeri nasıl öğrenilir?

kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan "E-Hizmetler" seçeneğini tıklayın. Açılan ekrandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başlığını bulun. Altında yer alan seçeneklerden 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü için "4A Hizmet Bilgisi" ni tıklayın.

4 maddeden işten çıkarma ne demek?

4 çıkış kodu belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi demektir. Bildirimli fesih de denen bu kodda; işçinin herhangi bir kusuru yoktur. İşveren, çalışanı geçerli bir nedenle ya da herhangi bir geçerli sebep olmadan işten çıkarmıştır.

Kod 4 ne anlama gelir?

Tekrar başlatılmayacaksa “4” nolu kod kullanılır) : İş sözleşmesinin devamı işçi ve işveren dışında üçüncü bir kurum veya kuruluşun vizesine bağlı ise ve vize süresi sona ermişse bu kod seçilecektir. Vize süresinin sona ermesiyle birlikte iş akdi askıda sayılmakta, yeniden vize alınmasıyla birlikte devam etmektedir.

Işten çıkış tarihi ne zaman bildirilir?

Sigortalıların hizmet akdinin sona ermesi (işten ayrılmaları) halinde, bu durumun, sigortalının işten ayrıldığı tarihten itibaren en geç 10 gün içinde sigortalı işten ayrılış bildirgesi ile Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmesi gerekmektedir.