Kovuşturmaya yer olmadığı kararı ne demek?

İçindekiler:

  1. Kovuşturmaya yer olmadığı kararı ne demek?
  2. Takipsizlik kararına itiraz edilirse ne olur?
  3. Takipsizlik kararı hangi hallerde verilir?
  4. Takipsizlik kararı silinir mi?
  5. Takipsizlik almak ne demek?
  6. Takipsizlik kararına itiraz kac günde sonuçlanır?
  7. Savcının takipsizlik kararına itiraz nasıl sonuçlanır?
  8. Kapalı Takipsizlik ne demek?
  9. KYOK itiraz ne zaman sonuçlanır?

Kovuşturmaya yer olmadığı kararı ne demek?

Buna göre; “Cumhuriyet savcısı, soruşturma evresi sonunda, kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilememesi veya kovuşturma olanağının bulunmaması hâllerinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verir.'' Bu karar, uygulamada takipsizlik kararı olarak adlandırılmaktadır.

Takipsizlik kararına itiraz edilirse ne olur?

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiğinde, şüpheliye ve suçtan zarar görene söz konusu takipsizlik kararı tebliğ edilir. ... Ancak suçtan zarar gören 15 gün içerisinde itiraz hakkını kullanır ve itiraz sonucunda sulh ceza hakimliğince reddedilirse takipsizlik kararı kesinleşmiş olur.

Takipsizlik kararı hangi hallerde verilir?

Soruşturma içerisinde bulunan Cumhuriyet savcısı, takipsizlik kararını şu durumlarda verir. Şikayet açıldıktan sonra suçlu olan kişinin suçunun ispatı yeterli bir şekilde yapılmadığı zaman takipsizlik karar verilir.

Takipsizlik kararı silinir mi?

Hakkınızda KYOK kararı verildiğine göre İlgili ilçe emniyet müdürlüğüne veya jandarma komutanlığı gbt birimine takipsizlik (KYOK) kararın ibraz ettiğiniz takdirde gbt kaydınız silinir.

Takipsizlik almak ne demek?

Takipsizlik kararı, cumhuriyet savcısının yaşanan olayla alakalı dava açılmaması için verdiği karardır. Takipsizlik Kararı Nedir? Pek çok kişinin başından bazı kötü olaylar geçebiliyor. ... Fakat şikayet edilme durumundan sonra, sürecin devam edip etmemesine cumhuriyet savcıları karar veriyor.

Takipsizlik kararına itiraz kac günde sonuçlanır?

Savcılığın soruşturmayı bir kişi ve suç hakkında sona erdiren bu işlemine “ek takipsizlik kararı” da denilmektedir. Ek takipsizlik kararına karşı mağdur ve müştekinin, kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde sulh ceza mahkemesine itiraz hakkı vardır.

Savcının takipsizlik kararına itiraz nasıl sonuçlanır?

Takipsizlik Kararına İtiraz Nasıl Sonuçlanır? Savcılığın takipsizlik karanına itiraz sonuçları, itiraz dilekçesinin Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edilip değerlendirmeye alınmasından sonra gerçekleşmektedir. ... Cumhuriyet savcısı da Sulh Ceza Hakimliğinin gerekçeli kararını itiraz eden kişiye tebliğ eder.

Kapalı Takipsizlik ne demek?

İcra dosyası kapalı takipsizlik kararı, alacaklı kişinin bir yıl boyunca dosya ile ilgili herhangi bir işlem yapmaması halinde uygulanmaktadır. Bu durum icra dosyası takipsizlik nedeni ile düşmesi anlamına gelmektedir. Ancak, alacaklı tarafın süreci yeniden başlatma hakkı bulunmaktadır.

KYOK itiraz ne zaman sonuçlanır?

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar (KYOK), itiraz edilmezse kararın tebliğinden 15 gün sonra, karara itiraz edilirse sulh ceza hakimliği tarafından itiraz başvurusunun reddedilmesi üzerine kesinleşir.