Humusun üstüne ne dökülür?

İçindekiler:

  1. Humusun üstüne ne dökülür?
  2. Hatay Yemekleri Humus nasıl yapılır?
  3. Humus nasıl servis edilir?
  4. Antep Usulü humus nasıl yapılır?
  5. Humusa ne yakışır?
  6. Humus ne ile servis edilir?

Humusun üstüne ne dökülür?

Ayırdığımız nohutlar humusun üzerine yayılır. Üzerine sıvı yağla kırmızı toz biber yakılıp dökülür. Sumak serpiştirilip servis edilir.

Hatay Yemekleri Humus nasıl yapılır?

Humus (Hatay Usulü) Tarifi Yapılışı Haşlanıp çatlamış nohutların kabuklarını temizleyin ve kabuksuz nohutları 1,5 çay bardağı su ile tencereye alıp, ocağa koyun. Tahta kaşıkla karıştırıp, suyu çekmesini sağlayın. Tencerenin altını kapatıp, nohutlarınızı el blenderden geçirin. Nohutlar katı bir hal alacaktır.

Humus nasıl servis edilir?

Restoran ve oteller, humusu genellikle yuvarlak kaselerde servis yaparlar. Humusun içerisinde yağ ve nohut bulundurarak servis yapılması gerekiyor. Bu yüzden yuvarlak tabak tercih edilir.

Antep Usulü humus nasıl yapılır?

humus tarifi yapılışı Haşlanan nohutları püre yapalım.başka bir kabın içine tahin, limon suyu, kimyon, zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber ekleyip karıştıralım. Bu karışımı püre olmuş nohutun içine alın ve tekrar karıştırın.Servis tabağımıza humusu alıp şekilledire bilir sunuma hazırdır. Afiyet olsun.

Humusa ne yakışır?

Humus neyle yenir, yanına ne yapmalı diye soracak olursanız, doğrusu ben humusu her sofraya çok yakıştırıyorum. Yemek öncesi yanında kraker, doğranmış taze sebzelerle, sebze cipsleri ya da mısır cipsiyle birlikte tüketebileceğiniz gibi et, tavuk ve balık yemekleriyle birlikte de servis edilebilir.

Humus ne ile servis edilir?

Üzerine orta yere süs maksadı ile bir iki haşlanmış nohut eklenebilir. Yarım somun ekmek, pide dilimleri ve tercihan zeytin ve turşu ile servis edilir.