Limited şirket hisse devri nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Limited şirket hisse devri nasıl yapılır?
  2. Miras hisse devri nasıl yapılır?
  3. Ödenmemiş sermayesi bulunan bir şirket devredilebilir mi?
  4. Hisse devri nasıl yapılır?
  5. Tapuda tarla hisse devri nasıl yapılır?

Limited şirket hisse devri nasıl yapılır?

Limited şirket hisse devrinin geçerli olabilmesi için esas sermaye payının devrine ilişkin yazılı bir sözleşme yapılması gerekir. Bu sözleşmeye uygulamada limited şirket hisse devri sözleşmesi deniyor. Bu sözleşme ile şirket payı şirketin diğer bir ortağına veya dışardan üçüncü bir kişiye devredilebilir.

Miras hisse devri nasıl yapılır?

Miras payının devri için kural olarak tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenleniyor. Ancak Medeni Kanunun 677. maddesine göre bunun noterde düzenlenmesi de mümkündür. Miras payının devri bedelli ise satış suretiyle devir, bedelsiz ise bağış suretiyle devir sayılıyor.

Ödenmemiş sermayesi bulunan bir şirket devredilebilir mi?

Söz konusu paylar, esas sözleşmede belirtilmemiş olsa bile, ancak şirketin onayı ile devredilebilir. ... Gerekçeye göre, salt payların bedellerinin ödenmemiş olması, şirkete onayı reddetmek hakkını vermez. Devralanın ödeme gücüne sahip olması ve dürüst olması halinde şirketin devir işlemine onay vermesi gerekir.

Hisse devri nasıl yapılır?

Hisse devri, hisse devrine ilişkin yazılı sözleşme imzalanıp noter tarafından onaylandıktan sonra ana sözleşmede aksi belirtilmemişse ortaklar genel kurulunun onaylanmasının ardından kayıtlı olunan ticaret sicilinin yaptığı tescil ve ilan ile gerçekleştirilir.

Tapuda tarla hisse devri nasıl yapılır?

Arsa payının satışa çıkarılması veya bağışlanmak istenmesi halinde, yüzde kaç oranında payın verileceğinin kayıtlara geçirilmesi gerekir. Kanuna uygun şekilde devir işlemlerinin yapılması için, tarafların noterde veya tapu müdürlüklerinde devir işlemlerini gerçekleştirmesi şarttır.