Travmatoloji hangi hastalıklara bakar?

İçindekiler:

  1. Travmatoloji hangi hastalıklara bakar?
  2. Ortopedi ve travmatoloji hangi ameliyatları yapar?
  3. Ortopedi ve travmatoloji Uzmanı Ne Yapar?
  4. Ortopedi ne kadar kazanır?

Travmatoloji hangi hastalıklara bakar?

Kısaca travmatoloji, yaralar, kırıklar, yanıklar, ezikler, çıkıklar gibi travmatik lezyonlarla ilgilenen tıp dalıdır. Travmatoloji, hasarlı ve yaralanmalı hareket sistemi elemanlarının (kemik, eklemler) eski işlevlerine kavuşmasını ve yaralının hayatını kurtarmayı amaçlar.

Ortopedi ve travmatoloji hangi ameliyatları yapar?

Ortopedi ve Travmatoloji; Kas iskelet sistemi hastalıkları, travma yaralanmaları, el, omuz, dirsek, diz rahatsızlıklarının tanı ve tedavilerini gerçekleştirir.

Ortopedi ve travmatoloji Uzmanı Ne Yapar?

Ortopedi ve travmatoloji uzmanı, kas ve iskelet sisteminde oluşan ya da oluşabilecek hastalıklarla ilgilenir. Özel ya da devlet hastanelerinde çalışabilen ortopedi ve travmatoloji uzmanları, kas ve iskelet sisteminin yanı sıra yaralanma gibi travmatik durumlarla da ilgilenir.

Ortopedi ne kadar kazanır?

Kamu hastanelerindeki en düşük maaş 14.000 TL, en yüksek 24.000 TL , ortalama ise 18.000 TL maaş almaktadırlar. Örneğin bir kamu hastanesinde 7 yıllık bir hizmet geçmişi olan, 3. bölge bir hastanede, bir ay için 4 ameliyat gerçekleştiren uzman ortopedi travmatoloji doktorunun maaş 21.000 civarındadır.