Askeri hastaneden rapor nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Askeri hastaneden rapor nasıl alınır?
  2. Aile hekimi askerlik muayenesinde ne yapılır?
  3. 6 ay askerlik rapor hakkı kaç gün?
  4. Askerlik muayenesi e-devlet nasıl yapılır?
  5. Askerde rapor hakkı kaç gün?
  6. Hava değişimi kaç gün oldu?

Askeri hastaneden rapor nasıl alınır?

Askerlik işlemleriniz için almanız gereken Sağlık Raporları ve Askerliğe Elverişlidir onayı aile hekimlerinden alınabilmektedir. Aile Hekimleri bu hizmetleri ücretsiz olarak vermektedir. Askerlik için temin etmeniz gereken sağlık raporu ücretsizdir.

Aile hekimi askerlik muayenesinde ne yapılır?

Aile Hekimi AHBS' den; üzerinde Sağlık Bakanlığından aldığı doküman numarası ve yükümlünün fotoğrafının yer aldığı Askerlik Olur Raporu çıktısını alır ve onaylayıp yükümlüye verir. Yükümlü, raporu ile birlikte askerlik şubesine giderek süreci devam ettirir.

6 ay askerlik rapor hakkı kaç gün?

Er ve erbaşlara askerlik süresi boyunca her ay için bir gün izin hakkı verilmektedir. Yeni askerlik sisteminde er ve erbaşların askerlik süresi 6 ay olduğu için her aya bir izin günü verildiğini düşünürsek er ve erbaşların izin hakkı 6 gündür.

Askerlik muayenesi e-devlet nasıl yapılır?

Yoklama başvurusu ve yoklama başvurusu takibi e-Devlet aracılığıyla yapılıyor. e-Devlet sistemine giriş yaparak site içi arama alanına 'Milli Savunma Bakanlığı' yazarak 'ASAL yoklama başvurusu' ekranına girerek başvuru ekranına ulaşılabilir.

Askerde rapor hakkı kaç gün?

Bu süre uzun dönem askerlik yapanlar için 30 gün, kısa dönem askerlik yapanlar için ise 15 gün olarak belirlenmiştir.

Hava değişimi kaç gün oldu?

1. Erbaş ve erlerin hava değişimi ve istirahatte geçen sürelerinin, tabi oldukları hizmet süresinin her ayı için bir günlük kısmı askerlik hizmetinden sayılır.