Prof Dr Ahmet Alanay hangi hastanede?

İçindekiler:

  1. Prof Dr Ahmet Alanay hangi hastanede?
  2. Ipli skolyoz ameliyatı nedir?
  3. Skolyoz ameliyatı nasıl yapılır?
  4. Ahmet Akgül Kalp Damar hangi hastanede?
  5. Füzyonsuz skolyoz ameliyatı nedir?
  6. Skolyoz ameliyatı riskli mı?
  7. Omurga kaç yaşına kadar gelişir?
  8. Skolyoz hangi durumda ameliyat edilir?

Prof Dr Ahmet Alanay hangi hastanede?

Alanay Maslak Hastanesi'nde Omurga Sağlığı Merkezi'ni kurmuştur. Aynı zamanda Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Profesör Doktor Ahmet Alanay'ın üst ihtisas dalı çocuk ve erişkin omurga hastalıklarıdır.

Ipli skolyoz ameliyatı nedir?

İpli skolyoz ameliyatı ile eğri omurgaya sahip olan hastanın omurgası düzeltilir aynı zamanda hareket kabiliyetinin de kaybolmamasını sağlanır. Böylece ameliyat olan kişi, yaşı ilerlese de hareket etmeye devam edebilmektedir. Bu ameliyat ile kemiklerin gelişimi ve büyüme evreleri de sorunsuz bir şekilde devam eder.

Skolyoz ameliyatı nasıl yapılır?

Özellikle ipli skolyoz ameliyatı kapalı yöntem ile yapılmaktadır. Buna göre küçük deliklerden omurlar da kamera eşliğinde vidalanır. Bu omurların vidalarına da ip geçirilerek ameliyat tamamlanır. Bu şekilde skolyozun neden olduğu eğrilik düzelse de omur füzyonu hareketsiz kalacaktır.

Ahmet Akgül Kalp Damar hangi hastanede?

2007 yılında Kalp ve Damar Cerrahisi alanında Doçentlik ünvanını kazandıktan sonra 2009 yılında İstanbul Bakırköy Dr Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'ni kurmakla görevlendirilmiş ve çalışmalarına Kurucu Klinik Şefi ünvanıyla devam etmiştir.

Füzyonsuz skolyoz ameliyatı nedir?

İpli skolyoz ameliyatında kullanılan gergin band sayesinde hasta uzadıkça eğriliğin serbest olan omur tarafının uzamasıyla kendiliğinden düzelmeye devam etmektedir. Aslında Skolyozun eğriliğinin ilerlemesine neden olan boy uzaması bu füzyonsuz kapalı yöntem sayesinde tedavi edici hale getirilmektedir.

Skolyoz ameliyatı riskli mı?

Çocuklarda ideal skolyoz ameliyatı yaşı Tüm ameliyatlarda olabileceği gibi skolyoz ameliyatlarında bazı riskler vardır. İyi bir evaluasyon, hasta doktor ilişkisi ile bu riskler en aza indirilir. Omurga ameliyatları kanamalı ameliyatlardır. Ameliyat esnasında kanama ile ilgili sorunlar olabilir.

Omurga kaç yaşına kadar gelişir?

Omurilik 5 yaşına kadar gelişimini hızlı bir şekilde sürdürür ve 5 yaşından sonra erkek çocuklarda yaklaşık 45cm, kız çocuklarında yaklaşık 43cm boyutuna ulaştığında gelişimi durur. 5 yaşından sonra omuriliği saran omurga ve vücudun diğer kısımları omurilik etrafında yetişkinliğe kadar gelişimini sürdürmeye devam eder ...

Skolyoz hangi durumda ameliyat edilir?

40 derecedeki açılar: 40 derecelik skolyoz eğrileri büyümesini ve ilerlemesini büyük ölçüde tamamlamıştır. Cerrahi müdahalenin yapılabilmesi için sırt eğriliğinin 45-50 derece üzeri olması; bel bölgesindeki eğriliğin ise 40 derece olması gerekir.