Kekik ne kadar sürede yetişir?

İçindekiler:

  1. Kekik ne kadar sürede yetişir?
  2. Kekik hangi ilde yetişir?
  3. Kekik hangi yöreye ait?
  4. Kekik toprağı nasıl olmalı?
  5. Kekik hasadı ne zaman yapılır?
  6. Kekik kaç günde kurur?

Kekik ne kadar sürede yetişir?

Tohumların çimlenme süresi 2 haftadan bir aya kadar sürebilir. Kekik bitkileri sağlam bir kök sistemi geliştirdiğinde ve 15 cm yüksekliğe ulaştığında dikim için hazırdırlar. Tohumdan kekik bitkisi yetiştirme yöntemleri hakkında yorum yaparak veya fotoğraf paylaşarak bu makaleyi zenginleştirebilirsiniz.

Kekik hangi ilde yetişir?

Oktay Yeğen, dünyada yaklaşık 100 tür kekik yetiştiğini, bunun 33 türünün Türkiye'de olduğunu, en iyi kekiğin ise Antalya Akseki bölgesinde yetiştiğini söyledi. Antalya'nın Akseki ilçesi ve çevresinde kekik hasadı başladı. Prof. Dr.

Kekik hangi yöreye ait?

En iyi kekik Toros Dağları'nda yetişiyor "Dünyada yaklaşık 100 kekik türü yetişiyor, bunun da 33'ü Türkiye'de.

Kekik toprağı nasıl olmalı?

Toprak istekleri bakımından fazla seçici değildir. Kumlu–tınlı, su tutmayan ve ha if meyilli topraklar kekik yetiştiriciliği için uygundur. Kıraç koşullara izmir kekiği, taban ve su tutan koşullara ise Çanakkale kekiği daha iyi uyum sağlar.

Kekik hasadı ne zaman yapılır?

Hasat ve Kurutma: Kekik bitkisi çiçeklenme başlangıcı ile tam çiçeklenme dönemi arasında hasat edilir.

Kekik kaç günde kurur?

Kekikler yaklaşık 4- 10 gün süre zarfında kurur. ► Kekikler kuruduktan sonra yaprak kısımlarını saplarından ayırın. Hepsini güzelce ayırdıktan sonra elinizle kekikleri ufalayabilirsiniz. ► Kuruyan kekiklerin bozulmaması ve yumuşamaması için ağzı kapaklı cam bir kavanoza koyup serin ve kuru yerde muhafaza edebilirsiniz.