Göktürk-2 uydusu ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Göktürk-2 uydusu ne ise yarar?
  2. Göktürk-2 uydusu hangi yörüngede?
  3. Göktürk-2 uydusu aktif mi?
  4. Göktürk-2 uydusu nereye fırlatıldı?
  5. Hangi uyduların kullanım ömrü sonlanmıştır?
  6. Göktürk 2 kim üretti?
  7. Göktürk-2 ne zaman fırlatılacak?
  8. Göktürk 1 ve 2 meteoroloji uyduları mıdır?
  9. Göktürk uydusu nereden atıldı?
  10. Göktürk 2 yerli mi?
  11. Göktürk 1 aktif mi?
  12. Göktürk uydusu ne zaman atıldı?

Göktürk-2 uydusu ne ise yarar?

TSK ve kamu kurum/kuruluşlarının görüntü ihtiyacını karşılamak amacıyla bir adet 2,5 m çözünürlüklü görüntü sağlayabilen uydu ve görüntülerin alınacağı, işleneceği ve uydunun kontrolünün yapılacağı bir adet yer istasyonu geliştirilmesi projesidir.

Göktürk-2 uydusu hangi yörüngede?

Yer yüzeyinden yaklaşık 685 kilometre yükseklikteki güneşe eşzamanlı yörüngeye yerleştirilen GÖKTÜRK-2, dünya etrafındaki bir turunu yaklaşık 98 dakikada tamamlıyor.

Göktürk-2 uydusu aktif mi?

Göktürk-2, sevkiyat öncesi testlerinin TUSAŞ tesislerinde tamamlanmasının ardından, Çin'in Jiuquan Fırlatma Merkezi'ne gönderildi. ... Göktürk-2'nin ömrü 5 yıl olarak planlanıyordu. Aradan 8 yıl geçti ve hala aktifGöktürk-1 Türkiye'ye sadece uydu görüntüleri sağlamadı.

Göktürk-2 uydusu nereye fırlatıldı?

GÖKTÜRK-2 Uydusu, sevkiyat öncesi testlerinin TUSAŞ tesislerinde tamamlanmasının ardından, Çin Halk Cumhuriyeti Jiuquan Fırlatma Merkezi'ne gönderilmiştir. GÖKTÜRK-2 Uydusu 18 Aralık 2012 tarihinde Türkiye saati ile 18:13'te Çin'den uzaya fırlatılmıştır.

Hangi uyduların kullanım ömrü sonlanmıştır?

AA muhabirinin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Türkiye'nin şu anda 4'ü aktif (Türksat 2A, Türksat 3A, Türksat 4A, Türksat 4B), 2'si ömrünü tamamlamış (Türksat 1B ve Türksat 1C ) toplam 6 haberleşme uydusu ile 2'si aktif (Göktürk 2 ve Rasat), 1'i ömrünü tamamlamış (Bilsat) 3 ...

Göktürk 2 kim üretti?

Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü TÜBİTAKTUSAŞ Göktürk-2/Üreticiler

Göktürk-2 ne zaman fırlatılacak?

18 Aralık 2012 ÖÖ 8:12 GMT-8 Göktürk-2/Fırlatma tarihi

Göktürk 1 ve 2 meteoroloji uyduları mıdır?

Türkiye'nin 3'ü haberleşme, 3'ü gözlem olmak üzere toplam 6 aktif uydusu var. Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uyduları haberleşme ihtiyacını karşılarken, Rasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları gözlem amacıyla kullanılıyor.

Göktürk uydusu nereden atıldı?

Guyana Uzay Merkezi Göktürk-1/Fırlatma üssü

Göktürk 2 yerli mi?

409 kg ağırlığındaki uydu 2,5 metre siyah-beyaz ve 5 metre renkli çözünürlüğe sahiptir. Uydunun görev bilgisayarı ve görev yazılımı tamamen Türkiye'de Türk mühendislerce üretilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca yüksek çözünürlüklü görüntü alınması için üretilen ilk uydudur.

Göktürk 1 aktif mi?

AKTİF 3 ADET GÖZLEM UYDUSU Göktürk-1, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ve Aselsan'ın teknoloji girdisi ile İtalyan uzay hizmeti şirketi Telespazio tarafından Millî Savunma Bakanlığı için tasarlanan ve 5 Aralık 2016'da uzaya fırlatılan bir yer gözlem uydusudur.

Göktürk uydusu ne zaman atıldı?

5 Aralık 2016 Göktürk-1/Fırlatma tarihi