2021 yılı bilirkişilik başvuruları ne zaman?

İçindekiler:

  1. 2021 yılı bilirkişilik başvuruları ne zaman?
  2. Bilirkişi nasıl tayin edilir?
  3. Nasıl bilirkişi olunur nereye başvurulur?
  4. Bilirkişi raporu gelmezse ne olur?

2021 yılı bilirkişilik başvuruları ne zaman?

Başvurular 1-25 Haziran 2021 tarihleri arasında alınacaktır. 1- Muafiyet kapsamında bilirkişilik başvurusunda bulunacak kişiler, e-Devlet sisteminden giriş yaptıktan sonra başvuru formunu doldurup, aşağıdaki belgelerin taranmış halini sisteme okunaklı biçimde aktarıp gönderirler.

Bilirkişi nasıl tayin edilir?

Bilirkişiliğe başvuru, ilgilinin yerleşim yerinin veya mesleki faaliyetlerini yürüttüğü yerin bağlı olduğu bilirkişilik bölge kuruluna e-Devlet üzerinden UYAP Bilirkişi Portal Bilgi Sistemi'nde yer alan adımlar izlenmek suretiyle yapılır. Yazılı olarak, posta yoluyla veya vekaleten yeni başvuru yapılamaz.

Nasıl bilirkişi olunur nereye başvurulur?

Başvuru yapmak isteyen ilgilinin yerleşim yerinin veya mesleki faaliyetlerini yürüttüğü yerin bağlı olduğu bölge kuruluna ya da bölge kurulunun bulunmadığı yerlerde ilk derece mahkemesi adli veya idari yargı adalet komisyonuna başvuru formu ve istenen belgelerle birlikte şahsen de başvuru yapılabilmektedir.

Bilirkişi raporu gelmezse ne olur?

Raporunu mazeretsiz olarak zamanında teslim etmeyen bilirkişilere çeşitli yaptırımlar da uygulanabiliyor. ... Ayrıca Bilirkişilik Kanunu çerçevesinde de bu durumda olanlara, bilirkişilik listesinden sürekli çıkarma, bir yıla kadar listeden geçici çıkarma veya uyarma yaptırımı uygulanabiliyor.