Kaymaklı yoğurt nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kaymaklı yoğurt nasıl yapılır?
  2. Yoğurt Mayalarken kaymağı alınır mı?
  3. Sütün kaymağı nasıl arttırılır?
  4. Soğuyan süt mayalanır mı?
  5. Çiğ sütte kaymak olur mu?

Kaymaklı yoğurt nasıl yapılır?

Yoğurdu yapıcağımız uygun bir tencerede taze sütümüzü koyalım. Kaynamaya başlayınca kepçeyle savurarak 10-15 dk kadar kaynatmaya devam edelim. Sütün içindeki suyunun buharlaşana kadar yani. Pişirdiğimiz süt serçe parmağımızla 7-8'e kadar yakacak hale geldiğinde yoğurt yapma ısısına gelmiş olacaktır.

Yoğurt Mayalarken kaymağı alınır mı?

*Yoğurdunuz mayalandığı anda üstünü açmanız gerekiyor. Aynı şekilde bıraktığınızda yoğurdunuz mayalanmaya devam edeceğinden ekşir. *Yoğurdunuzda kaymağı seviyorsanız mayalarken kaymağı dağıtmamaya dikkat edin. Sütünüz soğuduğunda üstünde bir tabaka oluşur.

Sütün kaymağı nasıl arttırılır?

Terletme ve demleme yöntemi ile kaymak yapılır. Sütün yağ oranını yeteri kadar arttırıp kaymak tutmasını bekleyeceğiz. Tencerede ki şu kaynamaya başlayınca altını kisin en az 10 saat kısık ateşte su kaynatarak bu şekilde tencere üzerinde borcamı demlemeye bırakın. Süt demlendikce yağı Kaymak tutacaktır.

Soğuyan süt mayalanır mı?

SÜTÜN ISISI ÖNEMLİ Yoğurt yapmak için hazırladığınız sütün iyice kaynamış olması ve tamamen soğumadan ilk ısısı düştüğünde kullanılması gerekir. Kaynamış ve soğumuş sütü tekrar yoğurt yapmak için ısıtırsanız sonuç hüsran olacaktır.

Çiğ sütte kaymak olur mu?

Çiğ sütün içerisinde bulunan biçimsiz, şekilsiz, büyük süt yağı partikülleri kokuyu daha fazla toplar ve etrafa yansıtır. Bu yağ, kaynatma işlemi ile sütün üst kısımda toplanarak göreceli olarak sütün alt kısmına oranla daha katı bir görünüm haline geçer ve kaymak oluşur.