Farz namazlardan sonra dua kabul olur mu?

İçindekiler:

  1. Farz namazlardan sonra dua kabul olur mu?
  2. Hangi namazdan sonra dua kabul olur?
  3. Farzdan sonra ne okunur?
  4. Namaz sonrası duası nasıl yapılır?

Farz namazlardan sonra dua kabul olur mu?

Hadis-i şerifte; (Beş vakit farz namazdan sonra yapılan dua kabul olur) buyuruldu. Fakat dua, uyanık kalp ile ve sessiz yapılmalıdır. Duayı yalnız namazlardan sonra veya belli zamanlarda yapmak ve belli şeyleri ezberleyip, şiir okur gibi dua etmek mekruhtur.

Hangi namazdan sonra dua kabul olur?

Hadis-i şerifte, (Ezan okunurken dua red olmaz) ve (Ezanla kamet arasında dua kabul edilir) buyuruldu. 4- Namaz kılarken, secdede iken ve namazlardan sonra. ... Secdede çok dua edin. Bu dua kabul olur) ve (Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur) buyuruldu.

Farzdan sonra ne okunur?

Sadece sabah ve akşam namazından sonra değil, kılınacak olan tüm vakit namazlarından sonra tesbihat yapılması gerekir. Namaz kılındıktan sonra ve selam verildikten sonra 33, defa Sübhânellah, 33 defa el-Hamdü lillâh ve 33 defa: Allâhü ekber denmesi gerekir.

Namaz sonrası duası nasıl yapılır?

Namazlardan sonra şöyle dua edilebilir: "Elhamdülillahi Rabbilalemin, Essalatü Vesselamü Ala Resulina, Muhammedin Ve Ala Alihi Ve Sahbihi Ecmain" Türkçe manası şöyledir: "Ya Rabbi! Kıldığımız namazlarıkabul eyle. Ahır ve akıbetimizi hayreyle. Sonnefesimizde kelimei tevhid söylemmeizi nasip eyle.