Gebelik şekeri olanlar ne yemeli?

İçindekiler:

  1. Gebelik şekeri olanlar ne yemeli?
  2. Şeker hastalığı bebeği nasıl etkiler?
  3. Gebelikte şekerin yükselmesi için ne yapmalı?
  4. İnsülin direnci Yumurtlamayi engeller mi?

Gebelik şekeri olanlar ne yemeli?

Bunun için de tam tahıllı besinler, kepekli pirinç ve makarna, bulgur ya da yulaf tercih edilebilir. Aynı zamanda gebelik şekeri bulunan anne adayının ani kan şekeri düşüşlerinin önlenmesi adına posa açısından zengin olan besinleri tercih etmesinde de fayda olur.

Şeker hastalığı bebeği nasıl etkiler?

Gebelik şekeri pek çok sağlık sorununa yol açabilir Test yapılmadığı için belirlenemeyen gebelik şekeri nedeniyle bebeklerin omuz bölgelerinde orantısız ve olumsuz kilo artışı ortaya çıkabilir. Bu durum annenin normal doğum yapma şansını azaltarak, bebeklerin sezaryen sonucunda dünyaya gelmesine neden olmaktadır.

Gebelikte şekerin yükselmesi için ne yapmalı?

Haftada 5 gün 30-45 dk tempolu yürüyüş, yüzme, dans veya aerobik gebelik dönemindeki en uygun egzersizlerdir. Gebelik diyabeti mevcut olan anne adayında iki haftalık diyet ve egzersiz tedavisine rağmen açlık kan şekeri 105 veya yemekten sonra 1. saat kan şekeri 140 mg/dl ise; mutlaka insülin tedavisine başlanmalıdır.

İnsülin direnci Yumurtlamayi engeller mi?

iNSÜLİN DİRENCİ GEBE KALMAYA ENGELMİDİR? İnsülin direnci polikistik over sendromunda hormonal bozuklukları etkileyerek gebeliğe engel olabilir. Bu nedenle tedavisi gereken bir durumdur.