Kambur duruş nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Kambur duruş nasıl anlaşılır?
  2. Kambur nasıl belli olur?
  3. Kifoz nedir belirtileri?
  4. Hangisi omurganın aşırı zorlanmaya maruz kalmayacağı duruş şeklidir?
  5. Doğru postür nasıl olur?

Kambur duruş nasıl anlaşılır?

Kamburluk belirtileri
  1. Üst sırtta dışa doğru anormal bir eğri.
  2. Omuzların öne doğru yuvarlanması
  3. Sırtta ağrı, sertlik.
  4. Tendonlarda gerginlik.
  5. Bacaklarda zayıflık, uyuşukluk, karıncalanma.
  6. Aşırı yorgunluk.
  7. Solunum güçlüğü
  8. Sindirim problemleri.

Kambur nasıl belli olur?

Kambur (Kifoz) neden oluşur? Kötü duruşa bağlı olarak (Postürel) oluşan kifoz; 35 derecelik bir açıda kifoz olan bir kişinin 55 derecelik bir açıya çıkması kötü duruş nedeniyle ortaya çıkan kamburluk olarak adlandırılır. Bu genelde duruşla ilgili ortaya çıkan bir surumdur.

Kifoz nedir belirtileri?

Kifoz, diğer bir adıyla kamburluk, sırt ve göğüs bölgesinde görünen rahatsızlıklardan biridir. Kifoz hastasına yandan bakıldığında baş vücuda göre biraz daha öndedir ve sırtta çıkıntı fark edilirken bel çukuru normalden fazladır. Omurgada eğrilik olarak kendini gösteren bu hastalığın dereceleri vardır.

Hangisi omurganın aşırı zorlanmaya maruz kalmayacağı duruş şeklidir?

İyi duruş; Kemik ve eklemlerin zorlanmadan kasların çalışmasını sağladığı Omurganın fizyolojik üç kıvrımının, normal pozisyonlarını aldığı ve koruduğu. Omurları bir arada tutan eklemler, bağlar ve diskler üzerine en az yük binen, bu yapıları en az zorlayan pozisyondur.

Doğru postür nasıl olur?

Doğru Postür baş ve göğüs dik, çene kalça içe çekik, dizler düz ve ayak araları 15cm aralık olacak şekilde ayakta durmaktır. Doğru postürde kaslar arasında dengeli bir bağlantı vardır bu da omurga üzerine binen yükü azaltır.