Kaka tahlili pozitif ne demek?

İçindekiler:

  1. Kaka tahlili pozitif ne demek?
  2. FOB testi ne demek?
  3. Gaita Mikroskopisinde neye bakılır?
  4. Gaita numunesi nasıl alınır?

Kaka tahlili pozitif ne demek?

Pozitif olması; gastrointestinal kanalında anormal bir kanamanın mevcut olduğu anlamına gelir. Bu kan kayıplarına; ülser, divertikulozis, polip kanamaları, inflamatuvar bağırsak hastalığı, hemoroid, diş eti kanaması ve burun kanaması yüzünden yutulan kan ya da kanseröz bir tümör yol açıyor olabilir.

FOB testi ne demek?

Gaitada gizli kan testi, insan gaita örneklerinde insan hemoglobininin (hHB) kalitatif tespiti için kullanılan hızlı, immünokromatografik bir testtir.

Gaita Mikroskopisinde neye bakılır?

· Gaita mikroskopisi: Hastanın gaita örneğinin sulandırılarak mikroskop camına yayılması ve incelenmesi yöntemidir. Bu şekilde, özellikle gaita içinde yer alan parazitler ve onlara ait yumurtalar tespit edilebilir. Benzer şekilde gaita içindeki çeşitli yabancı maddeler mikroskopi esnasında belirlenebilir.

Gaita numunesi nasıl alınır?

Gaitanın herhangi bir su ya da idrar ile karışmaması çok önemlidir. Bu nedenle tuvalet kağıdı ya da karton ile gaitanın saflığını koruması sağlanmalıdır. Toplanan numuneler, laboratuvardan verilmiş olan kaba koyulur. Bu sayede steril ve temiz bir kaba alınan gaita teste hazır olur.