Kredi borcu ne zaman yasal takibe girer?

İçindekiler:

  1. Kredi borcu ne zaman yasal takibe girer?
  2. Yasal takibe girince ne olur?
  3. Yasal Takip nasıl başlar?
  4. Yasal takip aşaması nedir?

Kredi borcu ne zaman yasal takibe girer?

Kredi Borcu Ödenmezse Eve İcra Gelir Mi? Kredi borcu ödemesi en fazla 3 gün geciktiği müddetçe herhangi bir şey olmaz. Ancak kredi borcu 3 ay art arda ödenmemiş ise yasal takip işlemleri devreye sokulur.

Yasal takibe girince ne olur?

Yasal takibin onaylanıp başlatılması durumunda ise vatandaşın evine banka tarafından ihtarname yollanıyor. Bundan sonraki süreçte bankayla ya da bankanın avukatıyla anlaşmaya varmak vatandaşın yararına olabiliyor. Anlaşma sonucunda banka vatandaş için uygun bir ödeme planı oluşturarak borcu tahsil etmeye çalışıyor.

Yasal Takip nasıl başlar?

YASAL TAKİP NASIL BAŞLAR? Bankaya bildirmiş olduğunuz posta adresinize ya da telefon numaranıza uyarı gelir. Yasal takip süreci resmi olarak başlamadan banka, adresinizi ziyaret edemez. Sadece bankadaki iletişim yollarınıza bildirim göndermekle yetinir.

Yasal takip aşaması nedir?

Kredi ve kredi kartı borçlarını zamanında ödemeyen kişiler için bankalar, uyarıda bulunur ve borçlarını belirlenen güne kadar ödemelerini talep eder. Ödemelerin bu uyarılar sonrasında da yapılmaması halinde, kişiler hakkında yasal takip başlatılmaktadır.