Memurların çalışma saatlerini kim belirler?

İçindekiler:

  1. Memurların çalışma saatlerini kim belirler?
  2. Hangi memurlar gece çalışır?
  3. Engellilerin çalışma saatlerini kim belirler?
  4. Memur gece çalıştırılabilir mi?
  5. Devlet memuru başka bir işte çalışabilir mi?

Memurların çalışma saatlerini kim belirler?

hizmetlerin özellikleri dikkate alınmak suretiyle farklı çalışma süreleri tespit olunabilir." hükmü,"Günlük çalışma saatlerinin tespiti" başlıklı 100 üncü maddesinde; "Günlük çalışmanın başlama ve bitme saatleri ile öğle dinlenme süresi, bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre merkezde Başbakanlık Devlet Personel ...

Hangi memurlar gece çalışır?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışanların gece saatlerinde de görev yapmasına imkân tanırken; engelli memurlar ile kadın memurlardan bazılarına gece nöbeti tutturulmamasını ve bu memurlara gece vardiyası görevi verilememesini hükme bağlanmıştır.

Engellilerin çalışma saatlerini kim belirler?

Ancak engelliler için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir.

Memur gece çalıştırılabilir mi?

Bu anlamda devlet memurları gece de çalışabilir. Ancak bazı memurların gece çalışması kanun hükümlerince yasaklanmıştır. Bu noktada Devlet Memurları Kanunu öne çıkmaktadır. 657 sayılı kanunda günün 24 saatinde kesintisiz verilen hizmetlerde çalışanların gece vakti çalışmasına izin verilmiştir.

Devlet memuru başka bir işte çalışabilir mi?

MEMURLAR BAŞKA BİR İŞTE ÇALIŞABİLİR Mİ? Devlet Memurları Kanunu ve Yönetmeliklerine göre kamu personelleri, esnaflık ve tacirlik sayılabilecek mesleklerde çalışamazlar. ... Devlet memurları yine ticari ve serbest meslek faaliyetlerinde bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri gibi yerler açamazlar.