Bir maçta en çok sayı rekoru kıran basketbolcu kimdir?

İçindekiler:

  1. Bir maçta en çok sayı rekoru kıran basketbolcu kimdir?
  2. Hangi oyuncu fazla sayı attı?
  3. Euroleague sayı rekoru kimde?
  4. Kobenin kac yuzugu var?
  5. Larkin kaç sayı attı?
  6. Kareem Abdul-Jabbar kaç sayı attı?
  7. NBA LeBron kaç sayı attı?
  8. Futbol draft ne demek?

Bir maçta en çok sayı rekoru kıran basketbolcu kimdir?

Erman Kunter, 1988 yılında Fenerbahçe'de oynadığı dönemde Hilalspor maçında 153 sayı atarak Türk basketbol tarihinde bir maçta en çok sayı atan basketbolcu rekorunu kırmış, ilk yarıda attığı 81 sayıyla ise bir devrede en fazla sayı üreten basketbolcu olarak tarihe geçmiştir.

Hangi oyuncu fazla sayı attı?

1- Wilt Chamberlain Chamberlain, Philadelphia formasıyla New York Knicks'e 100 sayı attı. Üç sayı çizgisinin olmadığı bir dönemde 36 saha içi isabeti bulan dev pivot, bu performansıyla NBA tarihinin bir maçta en çok sayı atan oyuncuları arasında ilk sıraya yükseldi.

Euroleague sayı rekoru kimde?

Euroleague'de şu ana kadar 283 maça çıkan Ante Tomic'in toplamda kaydettiği 2780 sayı, maç başına 9.82 sayı ortalamasına tekabül ediyor.

Kobenin kac yuzugu var?

24 yaşındayken 3 NBA şampiyonluğu bulunan Kobe; Shaquille O'Neal ile kazandığı 3 şampiyonluktan tam 7 yıl sonra 2008-2009 sezonunda 4. şampiyonluğuna ulaştı ve kariyerinde birçok başarılar olmasına rağmen daha önce elde edemediği NBA finalleri en değerli oyuncusu da seçilmiş oldu.

Larkin kaç sayı attı?

2019-20 sezonunda, tarihinde EuroLeague'de kaydettiği 49 sayı ile "bir EuroLeague maçında en çok sayı kaydeden oyuncu" rekorunu elinde tutmaktadır. 2020-21 EuroLeague normal sezonunda 34 maçın 28'inde forma giyen Larkin 15.1 sayı, 4.1 asist ve 2.4 ribaund ortalamalarıyla oynadı.

Kareem Abdul-Jabbar kaç sayı attı?

Abdul-Jabbar, kariyeri boyunca 38,387 sayı atarak NBA tarihinde en çok sayı atan oyuncusu unvanına sahip oldu.

NBA LeBron kaç sayı attı?

Lakers'ın yıldız oyuncusu LeBron James, 32 sayı, 8 ribaunt ve 7 asistle takımını ayakta tutmaya çalıştı. Kariyeri boyunca ürettiği toplam sayıyı 35 bin 17'ye çıkaran James, NBA tarihinde Kerim Abdülcabbar () ve Karl Malone'dan () sonra 35 bin sayı barajını geçen 3. oyuncu oldu.

Futbol draft ne demek?

Draft sisteminin işleyişi ise oyuncu transferinin belirlenmesine dayalıdır. Sisteme dahil edilen(draft eden) oyuncu transfere hazır demektir. Ancak draft(seçme) sonucu belirlenen kulübe gitme zorunluluğu da bulunmaz.