Iç mimarlıktan mimarlığa geçiş var mı?

İçindekiler:

  1. Iç mimarlıktan mimarlığa geçiş var mı?
  2. Iç mimar kaç kata kadar imza yetkisi vardır?
  3. Mimarların imza yetkisi kalktı mı?
  4. Serbest mimarlık belgesi nasıl alınır?

Iç mimarlıktan mimarlığa geçiş var mı?

Eğer mimarlık ve mimarlık aynı fakültede değilse mimarlık bölümünden mimarlık bölümüne geçiş mümkün değil. Nasıl mümkün olur diye soruyorsanız; önce aynı fakültede yer alan bir üniversiteye yatay geçiş yapmanız, sonra da bu bölüme geçiş için başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Iç mimar kaç kata kadar imza yetkisi vardır?

İçmimarlar kaç kata kadar bina yapabilir? İç mimarların böyle bir yetkisi yoktur. Fakat çeşitli belediyelerce bazı bölgelerde belli bir kata kadar imza atma yetkisi tanınmıştır. İmza yetkisi kavramı meslek odalarının baskısı ile anayasal hak olarak tanımlanmaktan ibarettir.

Mimarların imza yetkisi kalktı mı?

Geçtiğimiz günlerde yeni düzenleme ile birlikte mimarlar artık yapı ruhsatlarında imza atamayacak. ... Son gelişmeler ile birlikte yeni ruhsat formlarında mimar ve diğer proje müelliflerinin imzasının kalkması ileride bizlere neler gösterecek hep birlikte göreceğiz.

Serbest mimarlık belgesi nasıl alınır?

Sermaye şirketi ortağı olarak serbest mimarlık hizmetleri büro tescil belgesi alınabilmesi için “mimar ya da mimarların” şirketteki hisse oranı şirket sermayesinin ortaklara bölünmesiyle bulunacak paydan ve aynı zamanda diğer ortaklardaki en yüksek hisse oranından fazla olacaktır; bu oran yüzde 10'dan az olamaz.