Bir doktor nereye şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Bir doktor nereye şikayet edilir?
  2. Memur amirini Cimere şikayet edebilir mi?
  3. Memur amirini nereye şikayet edebilir?
  4. Amir nasıl şikayet edilir?
  5. Işini yapmayan memur nereye şikayet edilir?
  6. Bir polis memurunu nereye şikayet edebilirim?
  7. Usulsüz müracaat veya şikayette bulunmak ne anlama gelir?
  8. Ticaret yapan memur ne ceza alır?

Bir doktor nereye şikayet edilir?

Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta dönüşüm adı altında başlattığı uygulamayla vatandaşlar ALO 184 hattını arayarak, memnun kalmadıkları sağlık çalışanlarını şikayet edebiliyor. Bu yıl Alo 184 hattına İzmir'den 5 bin şikayet yapıldı. Kent içindeki hastanalerin "Hasta Hakları" birimlerine de 10 binin üzerinde başvuru oldu.

Memur amirini Cimere şikayet edebilir mi?

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlar bazı durumlarda kurumlarda yaşanan olumsuz durumlarda ilgili durumları üst amirlerine bildirmeden cimer vasıtası ile amirlerini şikayet etmeleri durumunda ilgili memurların sıralı amirlerini aşarak şikayet etmeleri nedeniyle disiplin cezası verilen bir olayda Danıştay ...

Memur amirini nereye şikayet edebilir?

Amirini şikayet etmek isteyen memur ne yapmalı? Şikâyet hakkını kullanmak isteyen memurun, şikayet başvurusu yaparken uyması gereken hususlardan bazıları özetle şöyle: -Şikayet başvurusunu, söz veya yazı ile en yakın amirinden (şikâyet edilen amirler atlanarak) başlayarak ve silsile yoluyla yapmalıdır.

Amir nasıl şikayet edilir?

-Memur kendisine karşı yapılan iş ve işlemler nedeniyle amirlerini yazılı veya sözlü olarak şikayet edebilecektir. -Sözlü olarak yapılan şikayetler, şikayeti yapanın istemi halinde yapıldıkları anda şikayetçi ile şikayeti kabul eden amir tarafından birlikte imzalanan bir tutanakla tespit olunur ve iki tarafa verilir.

Işini yapmayan memur nereye şikayet edilir?

Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikayet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilir (5271 S. K. m. 158) .

Bir polis memurunu nereye şikayet edebilirim?

mhurkan

  • Kesinlikle bu tür polislerle birebir muhatap olmayınız. ...
  • Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız, polis memurunun ismini öğrenmeye çalışarak ilgili bölgenin emniyet müdürlüğüne delilleriniz ile birlikte dilekçe yazın. ...
  • Adliye saraylarında "görevli memur başvuru savcılığı" vardır, oraya da dilekçe yazabilirsiniz.

Usulsüz müracaat veya şikayette bulunmak ne anlama gelir?

Mezkur Kanunun 125 inci maddesinde ise, "Usulsüz müracaat veya şikayette bulunmak", Uyarma cezasını gerektiren bir fiil olarak belirlenmiştir. Resmi İş: Kişinin görev yaptığı kurumun görev alanına ve bulunduğu kadroya müteallik her türlü iş olarak tanımlanabilir.

Ticaret yapan memur ne ceza alır?

O nedenle, Devlet Memuru bir Tacir (TTK. ... Ticaret yapmak ve Devlet memuruna yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmanın yaptırımı 657 sayılı Kanunun 125'inci maddesinin (D) bendinde kademe ilerlemesinin durdurulması disiplin cezası olarak belirlenmiştir.