Defolu ürünlere ne denir?

İçindekiler:

  1. Defolu ürünlere ne denir?
  2. Defolu insan ne demek?
  3. Orjinal giyim nasıl anlaşılır?
  4. Outlet ürün ne demek telefon?
  5. Fabrikadan revizyonlu ürün ne demek?
  6. Revizyonlu ürün ne anlama gelir?

Defolu ürünlere ne denir?

Defo, kumaşlarda, dikkatli bakıldığında görülebilen, değişik renk ve görünüşte olabilen dokuma ya da dikim hatası veya başka herhangi bir kusur, özür veya bozukluğa denir. Defolu ürünler, üretime konu olan bir ürünün, üretim aşamasındaki yapım hatasına sahip olmasıdır.

Defolu insan ne demek?

Günlük yaşamda sık sık kullanılan defolu sözcüğü en fazla mal ve ürünler için kullanılır. Bazen de kişilik veya karakteri eksik bulunan insanlar için de hiciv ve argo amaçlı olarak "o kişi defolu" biçiminde kullanılabilmektedir.

Orjinal giyim nasıl anlaşılır?

Orijinal ürünlerin yakasında ve kenarında koyu kırmızı renkte etiketler bulunur. Büyük olan etikette markanın adı ve ® işareti vardır. Diğer etiket ise menşe ülkenin Kanada olduğunu belirtir. Yıkama ve bakım talimatlarının bulunduğu iç etikette, ürünün ütülenmemesi gerektiği yazar.

Outlet ürün ne demek telefon?

Satıcının müşterilere göstermek için sergilediği/teşhir ettiği ürüne, teşhir ürün veya outlet ürün denir. ... Kısaca teşhir ürünler aslında garantisi henüz başlamamış, gözle görülür sorunu bulunmayan (ya da var ola nsorun ürün satışında belirtilmiş olan) sıfır ürünlerdir.

Fabrikadan revizyonlu ürün ne demek?

bir malin bir ariza/hasar nedeniyle fabrikadan cikmadan evvel veyahut fabrikadan ciktiktan sonra ilk asamada geri iade alinmasi ve tamir edilip piyasaya verilmesi durumunda aldigi isim. bu tür bir ürünün garanti süresi ya 1 yıldır ya da hiç yoktur. ...

Revizyonlu ürün ne anlama gelir?

Ancak Arçelik Revizyonlu ürünler kabaca, ürün üretimden çıkıp satışa sunulmadan oluşan düşme devrilme gibi arıza ya da hasar durumlarından ötürü, fabrika tarafından kusurunun ortadan kaldırılarak tekrar satışa sunulmasıdır.