Gıda zehirlenmesi bebege geçer mi?

İçindekiler:

  1. Gıda zehirlenmesi bebege geçer mi?
  2. Hamilelikte gıda zehirlenmesinde ne yapılmalı?
  3. Gebelikte gıda zehirlenmesi nasıl anlaşılır?
  4. Gıda zehirlenmesi nasıl önlenir?
  5. Gıda zehirlenmesi nasıl tedavi edilir?

Gıda zehirlenmesi bebege geçer mi?

Besin zehirlenmelerine yol açan bakteri ve toksinlerin bebekte sorun oluşturmayacağını dile getiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Aslı Alay, “Ancak annenin genel durumu ve klinik bulguları önemlidir. Anne adayında aşırı sıvı kaybı, yüksek ateş olmadığı sürece bebek bu durumdan etkilenmez” dedi.

Hamilelikte gıda zehirlenmesinde ne yapılmalı?

Hamilelik Döneminde Gıda Zehirlenmesinin Tedavisi Sıvı tüketimini sürekli artırın. Ayrıca yeterli dinlenmeye dikkat edin. Yeterli su tüketimi ve dinlenme, vücudun iyileştirmesi için gereklidir. Doktorunuzla da iletişime geçtiğinizden emin olun.

Gebelikte gıda zehirlenmesi nasıl anlaşılır?

Belirtileri baş ve karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal, ateş ve titremedir. Belirtiler genelde gıdayı aldıktan 12-48 saat sonra başlar ve 2-3 günde geçer. Ciddi vakalarda tedavi gerekir. Özellikle gebelerde su kaybına bağlı problemler daha şiddetli olduğundan hastaneye yatırılarak damardan sıvı verilmesi gerekir.

Gıda zehirlenmesi nasıl önlenir?

Yemekleri iyice ısıtın. Soğuması için uzun süre oda sıcaklığında bekletmeyin ve buzdolabına koyun. Yumurta, et, tavuk, balık, diğer deniz ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi kolay bozulabilen gıdaları pişirirken veya ısıtırken özellikle bunların taze olmasına dikkat edin.

Gıda zehirlenmesi nasıl tedavi edilir?

Besin zehirlenmesi belirtileri çoğunlukla 2-3 gün içinde kendiliğinden geriler ve herhangi bir tedavi gerektirmez. Bu süre içinde bol miktarda su ve yağsız sıvı alınması, ishal ve kusma ile kaybedilen sıvının yerine konması için gereklidir. Kusma var ise bulantı önleyici ilaçlar kullanılabilir.