Yatsı namazı selati vitir nasıl kılınıyor?

İçindekiler:

  1. Yatsı namazı selati vitir nasıl kılınıyor?
  2. Selati Vitir namazı kaç rekattır nasıl kılınır?
  3. Selati vitir namazı nedir?
  4. Vitir vacip namazının son rekatında ne okunur?
  5. Vitir namazı ne anlama gelir?

Yatsı namazı selati vitir nasıl kılınıyor?

– "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. – Rükü'dan doğrulur: "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir. -"Allah'u Ekber" denir ve Secdeye gidilir: Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. -"Allah'u Ekber" denir ve Doğrularak oturulur, sonra tekrar.

Selati Vitir namazı kaç rekattır nasıl kılınır?

Vitir namazı kılınışı; yatsı namazdan sonra 3 rekat kılınan ve Selati vitir namazı olarakta bilinen, vacip bir namazdır. Diğer namazlardan farklı olarak, vitir namazının üçüncü rekâtında bir ara tekbir alınarak Kunut duaları okunur.

Selati vitir namazı nedir?

Vitr namazı ya da diğer bir telaffuzu ile vitir, Yatsı namazının ardından kılınan ve Hz. Peygamber tarafından hayırlı olduğu müjdelenen namazdır. Hanefilere göre 3 rekat olarak kılınan vitr namazı, vacip olarak kabul edilirken, diğer mezheplerde sünnet olarak kabul edilir.

Vitir vacip namazının son rekatında ne okunur?

Kunut duaları, tıpkı sübhaneke, tayyihat ve rabbena duaları gibi Kuran-ı Kerim'de yer almayan dualardandır. Vitir namazının son rekatında tekbir getirdikten sonra okunan kunut duaları, müşkül durumda olanların Allah'a sığınmak ve yardım istemek için de okunması önerilir.

Vitir namazı ne anlama gelir?

Sözlükte vitr/vetr bir, üç, beş gibi tek sayı anlamına gelir. Hz. Peygamber'in, “Allah tektir, teki sever” sözünde de (Müslim, “Zikir”, 5) vitr bu anlamdadır. Vitr arefe gününü ifade etmek üzere de kullanılır.