Ertes ertesi gün hapı nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Ertes ertesi gün hapı nasıl kullanılır?
  2. Ertesi gün hapı Nasıl Kullanılır aç mı tok mu?
  3. Ertesi gün hapı üst üste içilir mi?
  4. Ertesi gün hapı tok karnına mı?
  5. Ertes 72 etkili mi?
  6. Ertesi gün hapı kaç kere kullanılabilir?

Ertes ertesi gün hapı nasıl kullanılır?

Ertesi gün hapı nasıl kullanılır? Ertesi gün hapları, korunmasız cinsel ilişkiden sonra 72 saat içerisinde alınmalıdır. Olabildiğince hızlı şekilde, ağız yoluyla alınır. Ertesi gün hapları, istenmeyen hamileliklerin yaşanmaması için yalnızca acil ve gerekli durumlarda kullanılması gereken yöntemlerdir.

Ertesi gün hapı Nasıl Kullanılır aç mı tok mu?

Ertesi gün hapı kullanımı basittir.
  1. 1 tablet su ile birlikte korunmasız ilişkiden sonra olabildiğince çabuk alınmalıdır. Korunmasız ilişkiden sonra mümkün olan en kısa süre içerisinde alınması tavsiye edilir.
  2. Yemeklerden önce veya sonra alınabilir.
  3. Menstural dönemin herhangi bir evresinde alınabilir.

Ertesi gün hapı üst üste içilir mi?

Yani ertesi gün hapının bir adet döngüsü içerisinde birden fazla kullanımı epey sakıncalı. Zira tek alımı dahi yüksek dozda hormon takviyesi yaptığı için iki kez alımı daha fazla zarar oluşturabilir. Adet döngünüz alt üst olacağı için ilerleyen süreçlerde gebelik düşünmeniz durumunda da sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Ertesi gün hapı tok karnına mı?

Hormonal acil kontrasepsiyon (Ertesi gün hapı), ilk 72 saat içerisinde uygulanmalıdır. İlk dozu almadan 1 saat önce antiemetik alınması ve tok karına alınması bulantı ve kusmayı azaltacaktır. 12 saat sonra doz tekrarlanır. İlk ya da ikinci dozdan sonraki ilk 2 saatte kusma olursa, doz tekrarlanır.

Ertes 72 etkili mi?

Ertesi gün hapı yalnızca gebelik oluşumunu önlemek amacıyla kullanılmakta ve kullanma zamanına göre etkili sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. Cinsel ilişkiye girdikten sonraki 72 saat içinde kullanılması gereken ilaç ne kadar erken alınırsa o kadar etkili olmaktadır.

Ertesi gün hapı kaç kere kullanılabilir?

Ertesi gün hapı yan etkileri nedeniyle yalnızca gebelik riski bulunan ve korunmasız olarak girilen cinsel ilişkilerden sonra ve en fazla ayda yalnızca 1 kez kullanılmalıdır.