Trafik cezası ödeme süresi 15 iş günü mü?

İçindekiler:

  1. Trafik cezası ödeme süresi 15 iş günü mü?
  2. Trafik cezası ne kadar süre içinde ödenmeli?
  3. Ehliyetsiz araç kullanma cezası ödenmezse ne olur?
  4. Kırmızı ışık cezası ödenmezse ne olur?

Trafik cezası ödeme süresi 15 iş günü mü?

TRAFİK CEZASI SON ÖDEME TARİHİ HESAPLAMA Bu süre 30 gündür. Eğer sürücü 15 gün içerisinde öderse yüzde 25 indirimi uygulanır. 15 gün sonra öderse indirim uygulanmaz. 30 gün içinde ödeme olmazsa borç üzerine faiz işlenir.

Trafik cezası ne kadar süre içinde ödenmeli?

Araç sürücüleri trafik cezalarını 15 gün içinde ödediği takdirde, % indirim uygulanıyor. 15 günü geçen ödenmemiş trafik cezalarında indirim hakkı bulunmuyor. Her ay sonunda gecikmeye giren trafik cezaları, %5 oranında faiz eklenerek artıyor. Bu nedenle kesilen trafik cezasını ilk 15 gün içinde ödemekte fayda var.

Ehliyetsiz araç kullanma cezası ödenmezse ne olur?

Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Ödenmezse Nasıl Bir İşlem Yapılır? Tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ehliyetsiz araç kullanma cezası ödenmezse aylık %5 faiz işlemeye başlamaktadır. Yine ödeme yapılmaması durumunda varsa banka hesaplarınızdan tahsil edilecektir.

Kırmızı ışık cezası ödenmezse ne olur?

Trafik cezası tebliğ tarihinden itibaren ilk 30 günde ödemezseniz cezaya %5 oranında faiz uygulanır. Bu faiz ödenmeyen her ay için aynı oranda uygulanır. Bunun dışında %25'lik indirim ve taksit hakkından da yararlanamazsınız.