Eczane Provizyon Sistemi ne demek?

İçindekiler:

  1. Eczane Provizyon Sistemi ne demek?
  2. E-reçete tesis kodu nedir?
  3. Medulla sistemi ne işe yarar?
  4. E reçete no nedir?
  5. E reçete no kaç haneli?
  6. Provizyon nedir ne işe yarar?

Eczane Provizyon Sistemi ne demek?

Peki Nedir bu Medula Provizyon Sistemi! MEDULA adı verilen online sistem kısaca "reçete onay sistemi / reçete provizyon sistemi" şeklinde tanımlanıyor. - SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile sözleşmesi olan eczanelerin sigortalı / hak sahiplerine ait reçeteleri faturalandırması.

E-reçete tesis kodu nedir?

Tesis Kodu: 11XX9903 seklinde listelenen koddur. Eğer birden fazla ilde işyeri hekimliği sözleşmeniz varsa, hizmet verdiğiniz ile ait tesis kodunu girmeniz gerekmektedir. Muayene kaydı yapıldığında gelen e-Reçete sayfasından reçete tarihi, tesis kodu (119903 formatında girilmelidir.

Medulla sistemi ne işe yarar?

Medula, Sağlık Bakanlığı tarafından daha kolay ilaç alınması amacıyla oluşturulan bir programdır. Merkezi sistemli bir program olan Medula; hastanelerin, doktorların, eczanelerin, optisyenlerin, teşhislerin, tanıların ve bunun gibi pek çok şeyin internet üzerinden kaydedildiği ve takip edildiği bir sistemdir.

E reçete no nedir?

SORU 9) Elektronik reçete no nedir? CEVAP 9) E-reçetelerin oluşturulduğu sağlık hizmet sunucusu tarafından MEDULA sistemine kaydedilmesi sonrası MEDULA sistemi tarafından her bir e-reçete için üretilen numaraya Elektronik Reçete No denir.

E reçete no kaç haneli?

0 ile başlamalı ve 14 haneli olmalıdır. İlaç harici ürün ise “0” şeklinde gönderilmelidir. doz1 int Evet Doz bilgisidir. İlacın günde kaç defa kullanılacağını gösterir.

Provizyon nedir ne işe yarar?

Fransızca kökenli bir kelime olan provizyon, Türkçede “karşılık” anlamına geliyor. Kart ile bir ödeme yapıldığında, banka provizyon süresi boyunca işlemin güvenilirliğini ve limit bilgilerini kontrol ediyor. Provizyon sürecini ise en basit tanımıyla “ön onay süresi” olarak nitelendirebiliriz.