Suda büyüyen maymuncuk nedir?

İçindekiler:

  1. Suda büyüyen maymuncuk nedir?
  2. Su maymunu fare midir?
  3. Su maymuncuk ne işe yarar?
  4. Su maymunu yiyince ne olur?
  5. Fare hayvan değil mi?

Suda büyüyen maymuncuk nedir?

Bitkilerin büyümesi için gübre olarak kullanılan ve suyla temasında 400 kat büyüyen, ''su maymuncuğu'' olarak bilinen renkli toplar, çocuklar için tehlike saçıyor. ... Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İlke Karaçay Coşkun tarafından burada yapılan tetkikler sonucu korkulacak bir şey olmadığı ortaya çıktı.

Su maymunu fare midir?

Kemirgenlerin en büyüğü olarak adlandırılan ''su maymunu'' Türkiye'de ilk kez Edirne'de canlı olarak yakalandı. ... Dev bir fareyi andıran su maymunu 1 metrelik boyu ve 5 kilogramlık ağırlığıyla görenleri şaşırtıyor.

Su maymuncuk ne işe yarar?

4 gün önce Su Maymunu Özellikleri Suyu içine çeker , boyutlarının ekstra ekstra üstlerinde büyür. Bitkiler için suyu ve havayı sağlar. Bu sayede bitkinin ihtiyacı olan şeyler sağlanmış olur. Bitki ömrünü uzatır.

Su maymunu yiyince ne olur?

Coşkun, "Çocuklar arasında yaygın olan 'maymuncuk' suyun içinde genişleyerek ikiye bölünüp çoğalıyor. Yutulması halinde midede de çoğalacağı için ölümcül tehlike içeriyor. Ayrıca yutağa takılarak solunum sıkıntısına yol açması da mümkün.

Fare hayvan değil mi?

Fare hayvanlar âleminin birer üyesi olup kemirgenler içinde incelenen memeli bir hayvandır. Fareler diğer haşerelerden farklı bir yapıya sahiptirler. Dünyanın her yerinde yaşayan ve hepçil hayvanlardır.