Vergi muafiyet belgesi nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Vergi muafiyet belgesi nereden alınır?
  2. E Ticaret vergi Muafiyeti Belgesi nasıl alınır?
  3. Vergi muafiyeti olan fatura keser mi?
  4. Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi nerelerde kullanılır?

Vergi muafiyet belgesi nereden alınır?

Muafiyetten yararlanılması için ikametgahın bulunduğu yerdeki tarha yetkili vergi dairesine başvurarak "esnaf vergi muafiyeti belgesi" alınacak. Bu belgeyi alarak esnaf muaflığından faydalananların 3 yılda bir tarha yetkili vergi dairelerine başvurarak durumlarını güncellemeleri önem taşıyor.

E Ticaret vergi Muafiyeti Belgesi nasıl alınır?

Vergiden muaf esnaf belgesi almak isteyenlerin, 283 Seri No.lu gelir vergisi genel tebliği ekinde yer alan dilekçe ile ikametgahlarının bulunduğu yerdeki yetkili vergi dairesine başvurmaları gerekmektedir. Belge alanlardan herhangi bir bedel talep edilmemektedir ve tüm bu işlemler ücretsizdir.

Vergi muafiyeti olan fatura keser mi?

Bu zorunluluk dışında muafiyetten faydalananların yazar kasa fişi, fatura düzenleme, beyanname verme, defter tutma, ba-bs bildirimi verme gibi vergisel yükümlülükleri söz konusu değildir. Ancak gelir vergisi muafiyeti kapsamında satış yapıyor olmak tüm satışlarınızın vergilendirilmeyeceği anlamına gelmemektedir.

Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi nerelerde kullanılır?

Esnaf muafiyeti belgesi ile sigortalı olabilir, sanal mağaza açarak ürünlerini sosyal medya veya diğer alanlarda satabilirler. Esnaf vergi muafiyet belgesine sahip olan ev hanımları belediyelerin düzenlediği kermes, festival ve panayır gibi alanlarda ürünlerini satabilecekler.