Kabak Çiçeği Kavurması nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Kabak Çiçeği Kavurması nasıl olur?
  2. Kabak çiçeği kurutulur mu?
  3. Kabak çiçek yemeği nasıl pişirilir?
  4. Kabak çiçeği çorbası nasıl yapılır?
  5. Kabak çiçeği nasıl muhafaza edilir?
  6. Gül cacığı nasıl pişer?
  7. Kabak çiçeği pilavı nasıl yapılır?
  8. Kabak çiçeği derin dondurucuda nasıl saklanır?
  9. Kabak çiçeği buzdolabında saklanır mı?

Kabak Çiçeği Kavurması nasıl olur?

Kabak Çiçeği Kavurması Tarifi Yapılışı İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun biber ve domatesi sırasıyla ekleyip kavurun . Orta kalın doğranmış çiçekleri ilave edin . Baharatları katın yeterince kavrulunca yumurtasını kırıp ocaktan alıp servis edin . Afiyet olsun.

Kabak çiçeği kurutulur mu?

Kabak çiçekleri çok kısa bir raf ömrüne sahiptir, çabuk bozulabilir. ... Ayrıca kabak çiçekleri dondurucuda saklanabilir, konservesi ya da turşusu yapılabilir hatta kurutulmuş olarak da kullanılabilir.

Kabak çiçek yemeği nasıl pişirilir?

İç kısımları ayıklanır, narin hareketlerle yıkanıp fazla suyu süzülür. Önceden hazırlanan hafif diri kıvamlı zeytinyağlı dolma harcı ile doldurulan çiçekler özenle kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Taze sıkılmış limon suyu ya da sarımsaklı yoğurt eşliğinde hapur hupur, üçer beşer afiyetle yenilir.

Kabak çiçeği çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle tencereye tereyağ koyup doğradığımız soğanı kavuruyoruz onun üzerine 1 yk salça koyup kavuruyoruz daha sonra kabak çiçeğini ve yarım çay bardağı bulguru koyup tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz diğer kenarda da 2 diş sarımsak ve bir kase yoğurdu karıştırıyoruz servis ederken isteyen yoğurt katıp yiyebilir.

Kabak çiçeği nasıl muhafaza edilir?

Kabak çiçeği derin dondurucuda saklanabilir. Kendim kabak çiçeğini kış aylarında kullanmak için, derin dondurucuda saklıyorum.

Gül cacığı nasıl pişer?

Domatesi doğradık ve üstüne attık. Sarımsakları da dövüp tencereye attıktan sonra bulguru ekliyoruz ve üstüne 1 çay bardağı su ekledikten sonra tencerimizin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra servis ediyoruz. AFİYET OLSUN.

Kabak çiçeği pilavı nasıl yapılır?

Kabak çiçeklerinin göbeğini ve yeşil saplarını temizleyip yıkadıktan sonra kabakları yuvarlak doğrayın. Tereyağını kızdırıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kabakları bu kavurmanın içerisine atıp biraz karıştırın. Domatesleri de ekleyip kavurduktan sonra bulgur, kabak çiçekleri ve tuzu ekleyip suyunu oyup pişirin.

Kabak çiçeği derin dondurucuda nasıl saklanır?

Tedarik ettiğim kabak çiçeklerinin ucu sivri ve dikenli olan beş parçalı yeşil çanak yapraklarını ayıklıyorum. Turuncu renkli taç yaprakları ise, bıçakla ince ince kıyıyorum. Kıyılan kabak çiçeklerini ihtiyacım ölçüsünde buzdolabı poşetlerine dolduruyor ve dondurucuya kaldırıyorum.

Kabak çiçeği buzdolabında saklanır mı?

Kabak çiçeği derin dondurucuda saklanabilir. Kendim kabak çiçeğini kış aylarında kullanmak için, derin dondurucuda saklıyorum. ... Kıyılan kabak çiçeklerini ihtiyacım ölçüsünde buzdolabı poşetlerine dolduruyor ve dondurucuya kaldırıyorum. Yemeğini yaparken, donmuş kabak çiçeğini çözdürmeden yemekte kullanıyorum.