Kaç tane nakil hakkımız var LGS?

İçindekiler:

  1. Kaç tane nakil hakkımız var LGS?
  2. Lgs'de kaç tercih yapacağız?
  3. LGS tercih sırası önemli mi?
  4. Merkezi yerleştirmede kaç tercih hakkı var?
  5. Yerel yerleştirme neye göre yapılacak?

Kaç tane nakil hakkımız var LGS?

LGS ek tercihler olarak bilinen nakil süreci detayları sorgulanmaya başladı. LGS tercih sonuçlarına göre istediği liseye yerleşemeyen öğrenciler için 2.tercih hakkı bulunuyor. 2.

Lgs'de kaç tercih yapacağız?

Öğrencilerin ilk olarak yerel yerleştirme ekranından 5 okul tercihi yapması gerekiyor. Aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Ardından merkezi sınava giren öğrenciler, "sınavla alan okullar" ekranından en fazla 10 okul tercihi yapacak.

LGS tercih sırası önemli mi?

Geçen yılın puanı ile bu yılın puanı arasında fark var. Bu nedenle kesinlikle yüzdelik dilime dikkat etmeliler, tercihlerini buna göre yapmalılar. İkincisi; en çok istedikleri okuldan en az istedikleri okula göre tercih yapmaları gerekiyor. Burada sıralamanın önemi yok.

Merkezi yerleştirmede kaç tercih hakkı var?

Merkezi yerleştirmede 10 tercihte bulunulabilecek Öğrenciler sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.

Yerel yerleştirme neye göre yapılacak?

Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri ve okul başarı puanları gibi kriterler göz önünde tutularak yapılacak.