Altın oran nasıl hesaplanır yüz?

İçindekiler:

  1. Altın oran nasıl hesaplanır yüz?
  2. Altın oran nedir nasıl hesaplanir?
  3. Fotoğrafta altın oran nedir?
  4. Fotoğrafta 3 1 kuralı nedir?
  5. Fotoğrafta kadraj ne demektir?

Altın oran nasıl hesaplanır yüz?

İnsan yüzünde altın oranlar şöyledir: Yüzün boyu / Yüzün genişliği; dudak- kaşların birleşim yeri arası / Burun boyu; yüzün boyu / Çene ucu-kaşların birleşim yeri arası; ağız boyu / Burun genişliği; burun genişliği / Burun delikleri arası; göz bebekleri arası / Kaşlar arası. Bu oranlar daha da artırılabilir.

Altın oran nedir nasıl hesaplanir?

Bu sayıların özelliğine baktığımızda, her sayıyı kendinden önce gelen sayıya bölerseniz çıkan rakamın neredeyse aynı olduğunu görürsünüz. Özellikle 2 den itibaren bu oran sabitlenir. Çıkan oran 1.618 yani altın orandır.

Fotoğrafta altın oran nedir?

Antik çağlardan beri denge ve güzellik unsuru olarak kabul edilmiş olan altın oran, fotoğrafı yatay ve dikey olarak 3'er eşit parçaya ayıran 4 çizgi çekip fotoğrafı toplamda 9 küçük parçaya ayırmak ve objeyi ilgi merkezi olan 4 ana noktadan birisine yerleştirmektir.

Fotoğrafta 3 1 kuralı nedir?

Altın Oran (1/3 kuralı) nedir? Altın oran kuralını oluşturan temel prensip, fotoğraf karesini yatay ve dikey olarak 3'er eşit parçaya ayıran 4 çizgi çekip fotoğrafı toplamda 9 küçük parçaya ayırmak ve objeyi ilgi merkezi olan 4 ana noktadan birisine yerleştirip fotoğrafı bu şekliyle çekmektir.

Fotoğrafta kadraj ne demektir?

Kadraj (çerçeveleme), fotoğraf makinasının ve kameranın vizöründe görünen görüntüdür, yani fotoğraf karesinin ve film çerçevesinin içine dahil edilen her şey kadrajdır. Kadraj dijital fotoğraf makinalarında, kameralarda daha doğrusu bir görüntüyü netlemek için kullanılan makinalarda vizörden bakınca görünen çerçevedir.