Radar kaç km yakalar?

İçindekiler:

  1. Radar kaç km yakalar?
  2. Trafik radar kaç metreden algılıyor?
  3. AESA radar ne işe yarar?
  4. AESA radar nedir?
  5. ASELSAN AESA radar ne zaman?

Radar kaç km yakalar?

Hız ihlalini önlemek için ise radar sistemleri kullanılmaktadır. Radar ölçüm mesafesi aracın büyüklüğüne ve radar ölçüm yöntemlerine göre değişmekle birlikte sabit ölçüm yapan radarlarda, minimum 30 metreden maksimum 1,5 kilometre mesafeye kadar algılama yapılabilmektedir.

Trafik radar kaç metreden algılıyor?

Merak edilen radar kaç metreden algılar sorusunun cevabı ise; zira radarlar kendilerinde bulunan teknolojinin kalitesine göre metrelik mesafe arasında hız tespiti yapmaktadır.

AESA radar ne işe yarar?

Aktif faz dizinli radar olarak bilinen AESA teknolojisi 5. Nesil olarak adlandırılan uçaklar için temel bir sınıflandırma kriteridir. Boş gibi duran gökyüzü başta olmak üzere deniz ve kara üstündeki her hareketi pilotun durumsal farkındalığını arttırmak için bir çok farklı radar modülü ile beraber çalışır.

AESA radar nedir?

Aktif Elektronik Taramalı Dizi Radarı (AESA, Active electronically scanned array), (Elektronik Taramalı Aktif Dizin (APAR) veya Aktif Faz Dizinli Radar (AESA)), birçok küçük katı-hal alıcı/verici modülü (TRM) ile verici ve alıcı işlevi gören bir faz dizinli radar türüdür.

ASELSAN AESA radar ne zaman?

Edinilen bilgiye göre ASELSAN, halihazırda AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı, F-16 Fighting Falcon ve Milli Muharip Uçak (MMU) için AESA teknolojisine sahip radarlar geliştiriliyor. Geliştirilen bu sistemlerinden AKINCI İHA'ya ait olan 2021, F-16'ya ait olan 2022 ve MMU'ya ait olan ise 2026 yılında teslim edilecek.