Narlı Soda lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Narlı Soda lekesi nasıl çıkar?
  2. Eski mermer nasıl temizlenir?
  3. Solmuş mermer nasıl parlatılır?
  4. Nardan kararan eller nasıl temizlenir?
  5. Meyve lekesi kıyafetten nasıl çıkar?

Narlı Soda lekesi nasıl çıkar?

1) Maden Suyu Çünkü maden suyu nar lekesini anında temizleyecektir. Nar suyunu temizlemek için öncelikle elinizi soğuk sudan geçirin. Yıkadığınız elinize maden suyunu dökün ve bir sünger yardımıyla ellerinizi ovalayın. Maden suyu sayesinde elinizde ya da kolunuzda nar lekesi kalmayacak.

Eski mermer nasıl temizlenir?

Karbonat
  1. Bir su bardağı karbonatı suya ekleyin.
  2. Solüsyona temiz bir bez batırın.
  3. Fazla bastırmadan mermer yüzeyi silin ancak lekeli alanlar için biraz daha fazla bastırmanız gerekecektir.
  4. 1-2 saat boyunca kurumaya bırakın.
  5. Temiz su kullanarak durulayın ve yumuşak pamuklu bir bezle kurulayın.

Solmuş mermer nasıl parlatılır?

Bir su bardağı suya karbonat eklenir bu solüsyon temiz bir bez ile bastırılmadan mermer yüzey silinir. Fakat lekeli alanlar üzerinde biraz daha yoğun çalışılır. Bu şekilde 1-2 saat kuruması beklenir. Daha sonra temiz su kullanılmak suretiyle mermer durulanır.

Nardan kararan eller nasıl temizlenir?

ELDEKİ NAR LEKESİ Ele bulaşan nar lekesini çıkarırken limon kolonyasını elinize dökün ve ovalayın. Bu şekilde lekenin çıktığını göreceksiniz. Bir diğer yöntem ise; Ellerdeki nar lekesini geçirmek için evinizde bulunan soda ile elleri yıkayınız. Bu şekilde de nar lekesinden kurtulabilirsiniz.

Meyve lekesi kıyafetten nasıl çıkar?

Meyve lekelerinin zor çıktığını biliyoruz, bu yüzden onlara karşı daha sakin davranıyoruz. Çilek eğer pamuklu kumaştaysa suyla kaynatın, leke çıkmazsa oksijenli su ekleyin. Eğer çilek lekesi renkli ve sentetik bir kumaştaysa sabunlu suyla yıkayın. Hala çıkmıyorsa sıcak suyun içine limon sıkıp durulayın.