Sütlü çikolata benmari usulü nasıl eritilir?

İçindekiler:

  1. Sütlü çikolata benmari usulü nasıl eritilir?
  2. Çikolata neden yanar?
  3. Çokokrem çikolata nasıl eritilir?
  4. Çikolata kaç derecede yanar?
  5. Bitter ve sütlü çikolatayı eritmek için sıcaklık ne kadar olmalıdır?

Sütlü çikolata benmari usulü nasıl eritilir?

Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.

Çikolata neden yanar?

Fakat katı şekilde olan çikolatayı direk tencere içerisine koyarak eritmeye çalışmak erimeye değil, yanmaya neden olur. ... Suyun içerisine içinde katı çikolata bulunan cam kap oturtulmalıdır. Ocağın altının yakılmasının ardından suyun ısısının da yükselmesi ile çikolatanın zamanla eridiği gözlenir.

Çokokrem çikolata nasıl eritilir?

Çikolatanın yüzeyine 45 derecelik açıyla bir bıçak tutun ve ince bir tabakanın kıvrılmasına neden olacak şekilde itin. Çokokrem çikolata da aynı şekilde ısıya dayanıklı bir kap içinde buhara maruz bırakılarak yani benmari usulü eritilir.

Çikolata kaç derecede yanar?

Daha sonra, her 10 saniyede bir kapağını açarak ve de ısıya dayanıklı bir spatula ile birlikte karıştırarak tamamen eritin. Çikolata 45 derecede erir. 45 dereceden fazla da yukarı çıkarmayın. Çünkü, çikolata çok kolay yanabilen bir besin ve yandığı zaman, ne yazık ki çöp oluyor.

Bitter ve sütlü çikolatayı eritmek için sıcaklık ne kadar olmalıdır?

Bitter çikolata 45 °C'yi, sütlü ve beyaz çikolata ise 40-45 °C'yi geçmeyecek şekilde eritilmelidir. Daha çabuk ve homojen erimesi için çikolatayı küçük parçalar hâline getirin. Çikolatayı çift kaynatıcılı bir kabın içine koyun (benmari), ocak üzerinde çikolatanın su buharında erimesini sağlayın.