Hamileliğin son üç ayında nasıl beslenmeli?

İçindekiler:

  1. Hamileliğin son üç ayında nasıl beslenmeli?
  2. 36 haftalık gebelikte anne nasıl beslenmeli?
  3. Hamilelikte 9 ayda kaç kilo alınır?
  4. Gebeligin son Haftalarinda neler olur?

Hamileliğin son üç ayında nasıl beslenmeli?

Yemek öncesinde ve yemek sırasında sıvı tüketmemek, ekşi ve acı gıdalara beslenmede sıklıkla yer vermemek, çiğ yerine pişmiş sebzeleri tercih etmek, elma, armut, ayva gibi meyveleri pişirerek veya yanında fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlarla birlikte tüketmek sindirim problemlerinizi büyük oranda azaltacaktır.

36 haftalık gebelikte anne nasıl beslenmeli?

36. haftada anne adayı, birçok sorunla karşılaştığı için beslenmesine çok dikkat etmesi gerekir. Anne adayının, kabızlık ve gaz sorunlarına karşı lif kaynaklı gıda ve içecekler ile bol bol su tüketmesi gerekmektedir.

Hamilelikte 9 ayda kaç kilo alınır?

Tüm hamilelik süresince anne adayının ortalama 11 – 14 kilo alması normal kabul edilir. Hamileliğin başında zayıf olan anneler biraz daha fazla kilo alabilirler. Hamileliğin başında aşırı kilolu olan annelere ise fazla kilo almaları önerilmez.

Gebeligin son Haftalarinda neler olur?

Hamileliğin son haftaları, yaklaşık 36. haftadan itibaren vücudunuz, doğumun başlaması için hazırlanmaya başlar. Hamileliğin son zamanları “Braxton Hicks” denilen yalancı doğum sancıları yaşamak normaldir. Diğer bir deyişle kasılma pratiği yapacaksınız. Bu gerçek doğumun başlaması durumu değildir.