Anti HBS yuksek olmasi nedir?

İçindekiler:

  1. Anti HBS yuksek olmasi nedir?
  2. HBsAg negatif olması ne anlama gelir?
  3. HBsAg değeri ne demek?
  4. Anti HCV negatif çıkması nedir?
  5. anti HBS pozitif 1000 ne demek?

Anti HBS yuksek olmasi nedir?

Bir kişide yapılan Anti HBS testi pozitif çıkması yani yüksek olması, bireyin Hepatit B hastalığına karşı bağışıklık kazandığını anlatır. Bu hastalığa karşı bağışıklık elde etmiş olan kişinin anti HBS değeri yüksek çıkar. Aynı zamanda kişinin bu hastalığa karşı ömür boyu bağışıklık kazanmış olduğu da anlaşılır.

HBsAg negatif olması ne anlama gelir?

Anti HBS testinin pozitif çıkması testi yaptıran kişilerin Hepatit B virüsüne karşı bağışıklığı olduğu anlamına gelmektedir. Anti HBS testinin negatif çıkması ise testi yaptıran kişilerin Hepatit B virüsüne karşı bağışıklığının olmadığı anlamına gelmektedir.

HBsAg değeri ne demek?

Hepatit B yüzey antijeni (HBsAg) nedir? "Pozitif" veya "reaktif" bir HBsAg test sonucu kişinin hepatit B virüsü ile enfekte olduğunu gösterir ve bu "akut" veya "kronik" bir enfeksiyon olabilir. Enfekte kişiler virüsü kanları yoluyla başkalarına geçirebilir. Hepatit B yüzey antikoru (HBsAb veya anti-HBs) nedir?

Anti HCV negatif çıkması nedir?

Anti HCV testinin pozitif olması, kişinin vücudunun Hepatit C virüsüne karşı antikor ürettiği ya da farklı bir deyişle kişiye Hepatit C virüsünün bulaştığını gösterir. Anti HCV testinin negatif olması ise kişiye hepatit C virüsünün bulaşmadığı ya da bulaşmış olsa bile vücudun henüz antikor üretmediğini gösterir.

anti HBS pozitif 1000 ne demek?

Bazı hastalara yapılan test sonuçlarında 100, hatta 1000 gibi yüksek bir değer de görülebilir. Bu durum kişinin virüse karşı bağışıklığı olduğunu göstermektedir. Anti HBs testinin pozitif değer göstermesi kişinin Hepatit B'ye karşı bağışıklığı olduğunu gösterir.