Ek 9 10 günden fazla nedir?

İçindekiler:

  1. Ek 9 10 günden fazla nedir?
  2. Ek9 10 günden fazla prim ödemesi nereye yapılır?
  3. 10 günden fazla ev hizmetleri SGK primi ne kadar?
  4. Ev hizmetlerinde 10 gün ve daha fazla Çalıştırılacaklara ilişkin bildirge nereye verilir?
  5. Ek9 10 günden fazla nedir?

Ek 9 10 günden fazla nedir?

Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında ayda 10 gün ve daha fazla süre ile sigortalılığı olanların % 34,5 oranındaki primleri gerçek kişi işverenler tarafından ödenir. Bu primin % 20'si uzun vadeli sigorta kolları, % 12,5'i genel sağlık sigortası, % 2'si iş kazası ve meslek hastalıkları sigortası primidir.

Ek9 10 günden fazla prim ödemesi nereye yapılır?

Ev hizmetlerinde ayda 10 günden fazla çalışan sigortalıların primlerinin, en geç çalışmanın geçtiği ayı takip eden ayın sonuna kadar banka kanalıyla veya e-Devlet sistemi üzerinden Kart ile Prim ödeneği seçeneğinden “EK-9 10 GÜNDEN FAZLA TAHSİLATI” seçeneği vasıtasıyla ödenmesi gerekmektedir.

10 günden fazla ev hizmetleri SGK primi ne kadar?

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre ev hizmetinde ayda 10 gün emekli işçi çalıştıranlar 381 lira, 30 çalıştıranlar da bin 144 lira prim ödeyecek. Ev hizmetinden on günden az çalışan gündelikçi, bakıcılar için günlük 2.39 lira, dokuz gün için 21.51 lira prim yatırılacak.

Ev hizmetlerinde 10 gün ve daha fazla Çalıştırılacaklara ilişkin bildirge nereye verilir?

Ev hizmetlerinde 10 gün veya daha fazla çalıştırılacak sigortalıya ilişkin; bildirim en geç sigortalının çalışmaya başladığı ayın sonuna kadar SGK'ya yapılmalıdır. İşyeri tescil işlemi tamamlandıktan sonra E-Bildirge Kullanıcısı beyan edilen kişinin e- Devletine e-Bildirge Kullanıcı Sözleşmesi iletilmektedir.

Ek9 10 günden fazla nedir?

– Ev hizmetlerinde 10 gün ve daha fazla süreli sigortalı çalıştıran işverenlerin sigortalının tüm primlerini çalışma gün sayısı üzerinden ödemesi gerekir. Toplam prim oranı yüzde 37,5'dir.