Sorumluluk nedir türleri?

İçindekiler:

  1. Sorumluluk nedir türleri?
  2. Sosyal performans modeli kime aittir?
  3. Işletmelerde sosyal sorumluluk kriterleri nelerdir?
  4. Sosyal sorumluluk kavramı hangi olay ile ortaya çıkmıştır?
  5. Sosyal sorumluluk modellerinden sosyal performans modelini kim geliştirdi?
  6. Kurumsal sosyal sorumluluk ile ilgili sosyal performans modeli kime ait?

Sorumluluk nedir türleri?

Sorumluluk kavramının çeşitli açılardan farklı sınıflandırmalara tabi tutulması mümkündür: Şahısla Sorumluluk – Malvarlığıyla Sorumluluk. Akdi Sorumluluk – Akit Dışı Sorumluk. Kusurlu Sorumluluk – Kusursuz Sorumluluk.

Sosyal performans modeli kime aittir?

Bu çalışmada Carroll'un (1991:4-5), sosyal sorumluluk modeli esas alınmıştır. Carroll'un Sosyal Sorumluluk Modeli'ne göre kurumların sahip oldukları ya da olmaları gereken sorumlulukların, sorumluluk piramidi söz konusudur.

Işletmelerde sosyal sorumluluk kriterleri nelerdir?

Çalışanlara karsı sosyal sorumluluğu oluşturan değişkenlerden, işyerinde sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları sağlama, disiplini sağlama, ücret, işin yapısı en güçlü etkiye sahip değişkenler olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Sosyal sorumluluk kavramı hangi olay ile ortaya çıkmıştır?

1929 Ekonomik Bunalım'ı da gelişime katkı sağlamış ve tüm dünyada etkisi hissedilen bu olayla sosyal sorumluluk kavramı hız kazanmıştır.

Sosyal sorumluluk modellerinden sosyal performans modelini kim geliştirdi?

Belirtmek gerekir ki Carroll'ın (1991) tasarladığı kurumsal sosyal sorumluluk piramidi literatürde en çok referans gösterilen model olmuştur. Bu modelde Carroll kurumsal sosyal sorumluluğu 4 boyutta değerlendiriyor; ekonomik, yasal, etik ve gönüllü sorumluluklar.

Kurumsal sosyal sorumluluk ile ilgili sosyal performans modeli kime ait?

Carroll'ın (1991) geliştirdiği kurumsal sosyal sorum- luluk piramidi literatürde en çok kabul gören model- dir. Carroll kurumsal sosyal sorumluluğu 4 boyutta değerlendirmektedir. Bunlar; ekonomik, yasal, etik ve gönüllü sorumluluklardır.